Naast de (elektrische) zogeheten ‘wijkmobiel’ van de Wami (het wijkplatform van Waardehuizen en Middenhoven), waardoor mensen eigenlijk in de vorm van een ‘Canta’ een taxi voor de deur krijgen voor kleine boodschappen en vervoer naar bijvoorbeeld het ziekenhuis de huisarts, stort ook de ANWB zich op die markt. ANWB AutoMaatje is te huur voor 35 eurocent per kilometer. Dat zijn vrijwilligers die met hun eigen auto willen helpen.

Dat vervoersysteem is nu ook in Amstelveen paraat en wordt plaatselijk geregeld door welzijnsinstelling Participe Amstelland.

Klaverjassen

Want ook daar zijn er helaas veel mensen minder mobiel en voor vervoer afhankelijk van anderen, redeneert de ANWB. “De afstand tot de bushalte kan te groot zijn. Of misschien is een helpende hand nodig om de deur uit te kunnen, om de boodschappen te tillen of een arm te bieden tijdens het lopen. Een bezoekje aan een klaverjasmiddag of een partner bezoeken in het verzorgingstehuis kan dan al een hele opgave zijn. Dit maakt dat zij minder vaak de deur uit gaan dan zij willen.” ANWB AutoMaatje Amstelveen biedt hiervoor een oplossing, zegt de organisatie.

Minder mobiel

De vrijwilligers van ANWB AutoMaatje vervoeren met hun eigen auto minder mobiele plaatsgenoten die niet meer zelf voor vervoer kunnen zorgen of lastig van de bestaande vervoersdiensten gebruik kunnen maken. De vrijwillige chauffeur ontvangt van de passagier een vergoeding voor de rit, maar hij of zij moet er rekening me houden dat die méér is dan vervoer alleen. ‘Door ANWB AutoMaatje toe te voegen aan het bestaande vervoersnetwerk in Amstelveen, kunnen ook de minder mobiele mensen weer deel uitmaken van het sociale en maatschappelijke leven’, zegt de organisatie ‘Het vervoer beperkt zich namelijk niet tot een bezoek aan ziekenhuis, dokter of fysiotherapeut: AutoMaatje kan ook ingeschakeld worden om weer op de koffie te gaan bij een vriendin, te gaan eten in het wijkcentrum of om naar de kapper te gaan.’ Van 1 februari af is AutoMaatje Amstelveen actief. Voor meer weten of meedoen als vrijwilliger: automaatje-amstelveen@participe.nu of 020-5430458. Meer informatie staat ook op www.participe-amstelland.nu/automaatje

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.