In de synagoge – de Sjoel – aan de Max Havelaarlaan 435 (voorheen de Bankraskerk) vindt dinsdag 14 februari (19.30 uur) de door Boekhandel Blankevoort georganiseerde presentatie plaats van het boek ‘De zure stad’.

Het is de ‘de biografie van het Amsterdamse tafelzuur’, zegt de uitgever.

Proeven

Het gaat over de zuurinleggerij, die vooral voor de Tweede Wereldoorlog vooral in Joodse handen was. De auteurs Paul van Ravestein en Monique Mulder doen hun verhaal en signeren desgewenst het boek. Hans Knoop, vooral bekend geworden doordat hij als journalist de oorlogsmisdadiger Menten opspoorde. Het zuur kan ook geproefd worden, want Kesbeke – het bedrijf waarover het gaat – zal prominent aanwezig zijn met een antieke zuurkar. Boekhandel Blankevoort verzorgt de verkoop van het boek ter plekke.

Wie er bij wil zijn, moet zich dan voor 7 februari aanmelden via cultureel@sjoelamstelveen.nl. Gratis entrée voor (buiten-)leden van Sjoel Amstelveen, voor niet-leden zijn de kosten € 5,00 p.p. (te voldoen aan de zaal).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.