Vorig jaar vroegen 350 inwoners de gemeentelijke subsidie Energiebesparing aan, waarmee het totale fonds van € 420.000 leeg was. B en W hebben nu besloten en nog eens bijna een ton (€ 96.000) tegenaan te gooien, zodat ook de nog openstaande aanvragen van vorig jaar kunnen worden gehonoreerd. Het totaal komt dus op € 516.000.

Wethouder Floor Gordon (Duurzaamheid) zegt blij te zijn over zeer het succes van de regeling. “Met het verhogen van het subsidieplafond besparen we gezamenlijk op CO2 en dragen we bij aan de klimaatdoelen”, zegt ze. Ook dit jaar stimuleert de gemeente volgens Gordon inwoners te verduurzamen en daarmee energie te besparen.

Rijk.

Dit jaar doet het rijk ook wat meer. Er is dus minder gemeentelijke subsidie als aanvulling op de landelijke. De gemeente stelt voorlopig € 240.000 beschikbaar, omdat de landelijke subsidieregelingen zijn verruimd. De subsidie Energiebesparing is voor huiseigenaren, huurders, kleine particuliere verhuurders en Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). De subsidieaanvraag moet men binnen 13 weken na uitvoering van de werkzaamheden aanvragen, waarna de beoordeling plaatsvindt. De subsidie met ingang van 2023 voor bodem- en vloerisolatie. Als gelijktijdig met buren subsidie voor dakisolatie wordt aangevraagd, kan het subsidiebedrag verhoogd worden met 5%.

Verder wordt subsidie verstrekt voor Balansventilatie met warmteterugwinning, Duurzaam verwarmen en koelen en overige maatregelen, zoals subsidie voor koken op inductie, PVTzonnepanelen (voor de opwek van warmte en stroom) en een huisaccu voor de opslag van zelfopgewekte elektriciteit.

Aanvulling

De subsidie Energiebesparing is dus een aanvulling is op de landelijke regelingen voor het isoleren van de woning en voor een aantal technische voorzieningen: De investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) en de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) ook voor VvE’s. Zie ook: Subsidie- en financieringswijzer (rvo.nl). De complete regeling en voorwaarden voor 2023 zijn te vinden op www.amstelveen.nl/duurzaamheid onder de knop ‘Duurzame subsidies en acties’. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.