Wat vinden inwoners van hun wijk? Voelen zij zich veilig, zijn zij tevreden over hun woning, welk rapportcijfer geven ze het onderhoud en hoe waarderen ze de voorzieningen? Om een beeld te krijgen van hoe inwoners hun leefomgeving ervaren laat de gemeente iedere twee jaar een stadspeiling uitvoeren.

Een enquêteonderzoek onder Amstelveense inwoners van 18 jaar en ouder.

 Steekproef

Zo’n 7.000 inwoners krijgen komende week (tussen 19 en 22 januari) een brief op de mat met het verzoek om een digitale enquête in te vullen over gemeentelijke zaken. In de brief staat een inlogcode en wachtwoord. Onderzoeksbureau I&O Research voert het onderzoek uit. Een steekproef uit alle (ca. 70.000) inwoners van 18 jaar of ouder bepaalt welke inwoners worden benaderd. Alle gegevens worden vertrouwelijk behandeld.

Uitkomsten

De uitkomsten van het onderzoek worden gepresenteerd aan het gemeentebestuur. Ook deelnemers aan het onderzoek en inwoners worden over de uitkomsten geïnformeerd. De inzet van deelnemers aan de enquête helpt de gemeente ‘om mogelijk nog beter op de wensen van inwoners in te spelen’, zegt zij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.