Het nieuwe clubhuis van voetbalvereniging Sporting Matinus op Sportpark Overburg is zaterdag officieel geopend. Dat gebeurde tijdens een receptie, die onder meer door burgemeester Tjapko Poppens en sportwethouder Herbert Raap werd bezocht. Voorzitter Rick van Bruggen prees tijdens een presentatie vooral de leden die obligaties hadden gekocht. Drie bestuurders – Van Bruggen, vicevoorzitter Ramon Rikken en penningmeester Ritchie Nanninga – knipten ter opening een lint door (foto), terwijl bezoekers van de receptie op de trap naar de bovenverdieping stonden.

Het door De Heemraad gebouwde pand is het eerste energie-neutrale clubhuis en heeft € 2,8 miljoen gekost. Er liggen 123 zonnepanelen op en 2 hightec super-warmtepompen zorgen voor verwarming. Behalve een bijdrage van de vereniging zelf en obligaties ter waarde van € 550.000, was een lening nodig waarvoor de borg gemeente staat.

 Zes jaar 

De voorzitter meldde dat het project zes jaar heeft geduurd. In 2016 werd, nadat eerst over renovatie van het oude clubhuis was gedacht, besloten een nieuw te bouwen. Het werd toch een energieneutraal gebouw, na uitvoerig onderzoek. Het oude clubhuis werd door bestuurslid Harrie Pijnenburg gesloten. Aan het nieuwe pand is in feite zes jaar lang hard gewerkt. Het ziet door open ramen uit op de velden waar de voetballers spelen. Het gebouw is ontworpen door Mark Westerhuis en Martijn de Groot van architectenbureau Blackbox; bouwkundig adviesbureau Kasteelheer was ook betrokken bin de bouw.

 

1400 leden

De vereniging, die al meer dan een eeuw bestaat (opgericht in 1919) heette oorspronkelijk St. Martinus, maar kreeg door een fusie met Sporting Amsterdam een andere naam. De club heeft nu 1400 leden en 300 vrijwilligers. Er zijn bijna honderd teams. Het vrouwenvoetbal bestaat uit 100 leden. Het eerste elftal van Martinus speelt zondag in de tweede klasse van de KNVB. In het nieuwe clubhuis worden jaarlijkse meer dan twintigduizend koppen koffie geschonken. Er zijn meer dan vijftig sponsors.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.