Het Alzheimer Café Amstelveen op donderdag 26 januari (19.30 uur, zal open om 19.00 uur) gaat over het belang van de diagnose dementie. Of is er sprake van vergeetachtigheid?

Het café wordt gehouden in wijkcentrum Middenhof aan de Dr. Willem Dreesweg 155.

Diagnosticeren

Gespreksleider Jos Heeremans zal met Monique Nio, specialist ouderengeneeskunde Zonnehuisgroep, spreken over vergeetachtigheid, dementie en de diagnose. In de praktijk blijkt dat veel mensen met dementie en hun naasten lang thuis zelf “aanrommelen” voordat ze aan de bel trekken omdat het niet meer gaat.

Niet-pluis-gevoel

De signalen, de vergeetachtigheid en het “niet-pluis-gevoel” worden niet herkend als symptomen van dementie, zeggen de organisatoren. “Het is echter belangrijk om dementie in een zo vroeg mogelijk stadium te herkennen en te diagnosticeren. Want bij een vroege diagnose kan zowel de mantelzorger als de betrokkene met dementie vanaf het begin goed worden begeleid. Het onbegrip over veranderend gedrag wordt weggenomen doordat de naasten worden geïnformeerd over de verschijnselen die horen bij dementie. Maar ook de mogelijkheden die er zijn op het gebied van ondersteuning, hulpmiddelen, zorg, activiteiten zijn effectiever als zij eerder in het ziekteproces kunnen worden ingezet.” Monique Nio zal uitleggen waar men op moet letten bij bepaalde signalen, hoe men normale vergeetachtigheid van beginnende dementie kan onderscheiden en wat het belang is van een juiste diagnose. Er is uiteraard gelegenheid om vragen te stellen.

Men kan vanaf 19.00 gewoon bij het café binnenlopen, de toegang is gratis en de koffie staat klaar. Informatie kunt u vinden op www.alzheimer-nederland.n/amstelland

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.