“Ze jatten hier als de raven”, zegt een bewoonster. Zij doelt op de speciaal voor ouderen gebouwde woningen aan de Klaasje Zevensterstraat. Men vindt daar onder meer het verzorgingshuis van Brentano voor dementerenden. Maar ook aanleunwoningen. Ex-horecaondernemer Jan van Grieken – hij had onder meer een café aan de Fokkerlaan – schijnt de laatste te zijn die, door in dit geval digitale criminaliteit, een groot deel van zijn bankrekening kwijtraakte. Die bank meldde zichzelf overigens en zijn kinderen doen de rest om te proberen het geld terug te krijgen.

Diefstal

Maar hij is niet de enige die door diefstal werd benadeeld. Op dit moment wordt vanuit buurtrestaurant Bij Klaasje, ook onderdeel van Brentano, een flyer verspreid die zegt dat er weer ‘ongewenst bezoek’ bij een bewoner is geweest. “Wees gewaarschuwd’, roept het strooibiljet het publiek toe. Met die waarschuwing zijn ook de wijkagent en de sociaal cultureel werkster het eens. De politie adviseert met eventueel bezoek een vaste tijd af te spreken. “Als de deurbel dan op een ander moment gaat, moet u niet open doen”, luidt het advies op de flyer. “Doet u de deur niet open voor onverwachts bezoek, een onbekende stem. Een onbekend verhaal, voor iets wat u niet verwacht.”

Thuiszorg

De thuiszorg komt bij ouderen natuurlijk vrijwel dagelijks over de vloer. Ook met die medewerkers moet men van tevoren een afspraak maken. “Laat die van tevoren bellen over hoe laat zij aan uw deur staan”, is de raadgeving. De bewoners wordt gevraagd 112 te bellen als zij ongewenst bezoek zien rondlopen. Ook de wijkagent dringt daarop aan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.