De gemeente verleende als laatste twee nieuwe initiatieven subsidie uit het Stimuleringsfonds Lokale Economie: Ondernemersvereniging Amstelveen (OA) voor een vervolg van het trainingsprogramma ‘Back on Track’. En een aanvraag van de samenwerkende ondernemers van het Oude Dorp voor verlevendiging van dit gebied.

Wethouder Economische Zaken Adam Elzakalai zegt dat B en W de Amstelveense economie willen versterken door die subsidies. Veel ondernemers hebben het na corona en door de huidige prijsstijgingen volgens hem nog steeds moeilijk.

Ondersteuning

“In deze tijden en onder deze omstandigheden, kunnen Mkb’ers goed ondersteuning gebruiken”, zegt hij. Door de bijdragen van de gemeente kunnen naar zijn mening ook de onderlinge samenwerking tussen Amstelveense ondernemers verder verbeteren. “Door cofinanciering van 25% samen met ondernemers blijven we investeren in het lokale ondernemersklimaat.”

Volgens directeur Darshan Sloot van de OA was Back on Track een succes. “Meer dan 300 deelnemers volgden meer dan 50 trainingen. Met alle mediapartners, trainers, communicatie-experts, locaties, cateringbedrijven erbij opgeteld heeft dit project meer dan 400 ondernemers steun geboden. We zijn heel erg blij dat de gemeente ons plan voor het vervolg ondersteunt en dat Back on Track dankzij het stimuleringsfonds in 2023 een vervolg krijgt.”

Terug op de rails 2.0

Op dit moment staan ondernemers voor hele nieuwe uitdagingen, die voor velen zelfs een grotere impact hebben dan Corona, zoals de energiecrisis, enorme kostenstijgingen, een overspannen arbeidsmarkt, hoge werkdruk. Een onvoorspelbare toekomst. Maar ook thema’s als duurzaamheid, innovatie en internationalisering spelen voor de toekomstbestendigheid van deze ondernemers een grote rol. Het nieuwe Back on Track programma zal zich vooral richten op het MKB en de uitdagingen en thema’s waar zij nu en in de toekomst me te maken hebben. Een programma waarbij MKB ondernemingen met elkaar en met experts in gesprek gaan. Back on Track 2.0 is wederom een project voor álle Amstelveense ondernemers en je hoeft daarvoor geen lid te zijn van een ondernemersvereniging of branchevereniging. Meer informatie volgt op

www.oa-amstelveen.nl/backontrack.

Oude Dorp

De Bedrijfsinvesteringszone (BIZ) Oude Dorp heeft gevraagd bij te dragen aan verlevendigen van het gebied. Daarom willen zij, de komende vier jaar, elk jaar drie themamarkten organiseren die passen bij de sfeer van het Oude Dorp. Ook de buurondernemers de Amsterdamseweg worden betrokken bij de markten. Het initiatief is goed voor alle groepen inwoners en ondernemers van Amstelveen.
Vanuit het lokaal coronafonds is € 750.000 beschikbaar gesteld voor het Stimuleringsfonds lokale economie. Met het toekennen van deze laatste bedragen is het totale bedrag beschikbaar gesteld aan diverse projecten die de lokale economie steunen. Met het Stimuleringsfonds investeert het Amstelveense MKB samen met de € 950.000 in de lokale economie. Meer informatie over het Stimuleringsfonds Lokale Economie is te vinden op www.amstelveen.nl/ondernemen.

3 REACTIES

  1. Gemeentehuizen zorgen goed voor hun nabije omgeving. Daarvan profiteren het Oude Dorp en de daar gevestigde ondernemers. Jammer dat het gemeentehuis niet in het centrum van onze stad staat, want dan hadden meer bewoners en bezoekers van Amstelveen nut en plezier gehad van gemeentelijke begunstiging.

  2. Die nauwe banden zijn een publiek geheim. Om de Amstelveense onderonserigheid hangt een zweem van netwerkcorruptie waar zelfs onderzoeksjournalistiek zich niet durft te verdiepen uit angst er niet meer bij te horen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.