Om voor het jaar 2040 aan de doelstellingen van Parijs te voldoen, zet de gemeente alles op alles. Nu komt er weer een isolatieactie voor huiseigenaren in Amstelveen-Zuid\, waarvan er overigens maximaal tweehonderd gebruik kunnen maken. Men kan tot 22 december daarvoor inschrijven via regionaalenergieloket.nl/amstelveen.

Een duurzaam huis scheelt aanzienlijk in de energiekosten en is een stuk comfortabeler, zegt de gemeente Tijdens de informatieavond probeert de gemeente eigenaren in Amstelveen-Zuid op weg te helpen naar minder energiegebruik doorminder van isolatie.

Langdurig proces

“Verduurzamen is een langdurig proces”, weet wethouder Floor Gordon van Duurzaamheid. “De stappen isoleren, ventileren, duurzame opwek en -verwarmen kan je over meerdere jaren verspreiden.” Verduurzamen is naar haar mening een investering die zich over de jaren ook weer terugverdient. “Daarbij bespaar je CO₂ en win je aan comfort.” Volgens haar zijn er al veel inspirerende voorbeelden te zien in Amstelveen van inwoners die al veel stappen hebben gezet en daar nu de vruchten van plukken. “Om andere inwoners op weg te helpen blijven we collectieve acties organiseren.” Onder meer de isolatieactie voor Amstelveen-Zuid dus.

Meerjarenplan

De noodzaak op energie te besparen is door de gestegen prijzen daarvoor voor velen relevanter geworden. Wethouder Gordon was vorige week, buiten de media, op bezoek bij de heer en mevrouw van Rijn (foto), die hun huis al verregaand hebben verduurzaamd. “We zijn gestart met het isoleren van de zolder en zonnepanelen”, zegt Van Rijn. “Nu hebben we o.a. ook lage temperatuur verwarming, een warmteterugwinning systeem en koken we op inductie. De energiekosten zijn daardoor aanzienlijk verlaagd en binnenklimaat is erg aangenaam. We hebben de verschillende stappen in meer dan tien jaar gezet, waardoor de investering ook te dragen is. Ook hebben we gebruikgemaakt van subsidiemogelijkheden.”

Wegens de drukte bij installateurs kunnen zich nu nog maximaal 200 inwoners dus inschrijven. Inwoners die dat al deden, ontvangen een uitnodiging om een digitale woningopname in te plannen met de installateur. Tijdens deze woningopname zal de installateur advies geven over onder andere de locatie van de isolatie. Kort na de woningopname ontvangen inwoners een persoonlijke offerte. Hierna kunnen inwoners besluiten of ze meedoen met de actie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.