De PvdA wil dienstwoningen in Amstelveen om woningen te hebben voor bijvoorbeeld onderwijzers en werkers in de gezondheidszorg. Alleen BVNL (Belang van Nederland) stemde woensdag in de gemeenteraad tegen.

Raadslid Arnout van den Bosch kreeg verder de hele raad me voor zijn motie. Hij wilde dat B&W inventariseren of de zorg- en onderwijsinstellingen op eigen grond woningen te bouwen en dat die onderzoeken of daartoe belemmeringen moeten worden weggenomen. Uiterlijk in het derde kwartaal van volgend jaar moet het college de raad informeren over de inventarisatie en eventueel nog volgende onderzoeken.

Niet groot

Van den Bosch kwam tot zijn motie omdat de meeste mensen graag in de buurt van hun werk wonen en de woningnood en het personeelstekort groot zijn. Wethouder Adam Ezakalai (Wonen) zei graag aan het onderzoek me te werken, maar merkte wel op dat daarmee kosten gepaard gaan. Overigens weer raadslid Victor Frequin van de VVD op dat te zijner tijd wel aanpassingen van bestemmingsplannen nodig zijn als het tot dienstwoningen komt. Zijn fractie steunde het plan wel. Net als fractievoorzitter Patrick Adriaans van de SP, die zich overigens wel afvroeg hoe groot het probleem nou is dat wordt opgelost door de uitvoering van de motie-Van den Bosch. En Actief voor Amstelveen (AVA) wees erop dat de bedoelde terreinen terreinen vaak niet zo groot zijn. Raadslid Yaron van Koningsveld van BVNL had er tegen dat werk en privé wel erg worden gemengd; bovendien verliest men de woning als om welke reden dan ook de baan verdwijnt.

1 REACTIE

  1. Het idee van dienstwoningen is dat niet iets uit de oude doos en zal misschien nog wel werken bij kleine gemeenschappen, maar ik betwijfel of het wat doet in een stad als Amstelveen. Je zult als conciërge maar een dienstwoning hebben bij het scholencomplex bij de Orion. Kun je bij elke scheet op komen draven. Ik zou er vriendelijk voor bedanken.
    Wel zou men speciale woningen kunnen bouwen voor mensen waar men om staat te springen, opdat onze gemeente weer wat aantrekkelijker wordt voor deze groepen. Ik denk aan de zorg, politie en onderwijs, die vaak net te veel verdienen voor de soc sector en te weinig voor koop.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.