Hoewel D66 zich graag de onderwijspartij noemt, mochten media er niet bij zijn toen de wethouder Floor Gordon van die club vrijdag (2 december) een zwerfafvalkunstwerk onthulde van de Montessorischool De Linde.

De gemeente koos er weer voor zélf achteraf een persbericht aan hen te sturen. Overigens verving Gordon haar collega Frank Berkhout (onderwijs), die wegens zorgverlof afwezig is.

Afval

Dat zegt dat er vrijdag er vrijdag ook kinderen van Montessorischool De Linde bij waren. Zij deden de onthulling dus samen met de wethouder, die het afvalbeheer in haar portefeuille heeft. De kinderen verzamelden afval in de buurt en maakten daarvan het kunstwerk. Sinterklaas en wethouder Gordon vonden het kunstwerk prachtig, zegt de gemeente. Gordon zei het ‘geweldig’ te vinden dat de kinderen samen de buurt hebben schoongemaakt en iets nieuws maakten van afval. “Het kunstwerk is ontzettend creatief.” De Sint arriveerde in stijl in een veegwagen van de gemeente.

Op de foto vlnr: Ton Jansen (gemeente), Jorien van Dam (feestcommissie), wethouder Floor Gordon, Eva Bijlsma (directeur De Linde), Refkele Steemers (feestcommissie), Sinterklaas, Ilse van der Neut (feestcommissie) & Dirk Zwaan (gemeente).

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.