Vandaag, zondag 27 november van 12.00 tot 14.30 uur, is een van de twee laatste dagen waarop men de tentoonstelling “Bijbelse teksten en verhalen in beeld” door Marga Jelles-van Huizen in de Kruiskerk kan zien. Het gat ook nog woensdagmiddag (30 november) van drie tot vijf uur.

Teksten en verhalen uit het Oude en Nieuwe testament vormen de basis voor deze expositie.

Actueel

De Bijbel is voor de kunstenares een kostbare bron van inspiratie en nog altijd actueel. Daar ze dit keer de Bijbel in zijn geheel als uitgangspunt koos, heeft ze zich beperkt tot een selectie van kunstwerken uit haar collectie. De tentoonstelling is dus ingericht in de Kruiskerk aan de Van der Veerelaan 30A.

Diverse technieken

Als beeldend kunstenaar werkt Marga Jelles met Textiele Werkvormen, vaak figuratief en soms abstract. Ze maakt daarbij gebruik van verschillende technieken en materialen, is voornamelijk autodidact en heeft destijds tijdens haar opleiding voor leerkracht gekozen voor de specialisatie Textiele Werkvormen. Haar inspiratiebronnen zijn de Bijbel, de natuur en de cultuur. Zij is lid van de kunstgroep KinK (kunst in de kerk) in de Protestantse Gemeente in Alkmaar.

Ze exposeert haar werk regelmatig sinds 2004 in kerken, het ziekenhuis in Alkmaar en wijkcentra. Jelles werkt meestal met de thema’s als de psalmen, de gelijkenissen, de wonderverhalen of een thema passend bij de tijd van het kerkelijk jaar. Voor meer informatie: Jellie Snijders 06-526 535 74

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.