Op het Keizer Karel College wordt op donderdag 1 december de nieuwe website www.amstelveense-minima.nl gelanceerd. Deze toegankelijke en kleurrijke website biedt waardevolle informatie voor Amstelveners die rond de armoedegrens leven of zorgen hebben over hun inkomen.

Zestig tot zeventig procent van de minima in Amstelveen maakt volgens ex-burgerraadslid Wil Roode (SP) geen gebruik van toeslagen, subsidies en andere regelingen.

Lacune

Uit recent onderzoek van de Rekenkamercommissie van de gemeenteraad blijkt dat het voor deze doelgroepen moeilijk is de juiste wegen te vinden, en voor de gemeente deze minima goed in beeld te krijgen. Dit heeft mede te maken met de vaak onvolledige en moeilijk te vinden informatie van de gemeente en andere overheidsinstanties. Zeker voor mensen die niet zo digitaal vaardig zijn, vindt Roode. Volgens haar gaat de website in deze lacune voorzien. De VWO-scholieren Sem Giesbers (14) en Pieter Meeuwse (13) van het Keizer Karel College ontwierpen de website. Zij zitten in de tweede klas van het Technasium en voerden deze opdracht uit voor het vak Onderzoek en Ontwikkeling.

Oud-politierechercheur

Via de buurtapp Nextdoor kwam het tweetal in contact met Wil Roode, die graag een nieuwe, toegankelijke website wilde opzetten voor inwoners van Amstelveen met een minimuminkomen. Voorbeelden zijn volgens haar mensen met een bijstands- of WIA-uitkering, AOW’ers en statushouders. Roode zegt zeer bekend te zijn met de problemen waarop minima dagelijks stuiten. De oud-politierechercheur is bestuurslid en intaker van Voedselbank Amstelveen en FNV-kaderlid (afdeling Groot-Amsterdam) van de Landelijke Werkgroep Uitkeringsgerechtigden. Ook als lid van de Cliëntenraad Minima en de Participatieraad Sociaal Domein, burgerraadslid en medewerker van de SP Hulpdienst heeft zij zich altijd ingezet voor mensen die het financieel moeilijk hebben.

Bij de opzet en het invullen van de nieuwe website krijgt Wil Roode hulp van Amstelvener Bart Stam. Hij is oud-journalist van onder andere de Arnhemsche Courant en de vaktijdschriften Technisch Weekblad, Maritiem Nederland, Zeehavens Amsterdam, Schaakmagazine en Cobouw. De nieuwe website zal dagelijks nieuwsberichten plaatsen met belangrijke en nuttige informatie. Daarbij gaat om zaken als de nieuwe participatiewet, het aanvragen van toeslagen of hulp bij de hoge energiekosten. Er zijn links naar bijvoorbeeld de gemeente Amstelveen, de Voedselbank en de Kledingbank. Ook zijn er blogs en video’s te vinden opwww.amstelveense-minima.nl.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.