Zoals vele andere goede doelen vraagt ook de Voedselbank Amstelveen om de € 190 energietoeslag die elk huishouden in Nederland krijgt.

De Voedselbank vraagt alle huishoudens die zelf de energietoeslag van het Rijk, dat in de maanden november en december wordt uitgekeerd, niet nodig hebben aan haar te geven.

Problemen

Het kabinet komt met die maatregel wegens de flink gestegen energieprijzen. Wie dat geld niet per se nodig heeft, kan het aan de Voedselbank doneren, denkt de organisatie. Volgens haar zijn donaties meer dan welkom, want door de inflatie en de hoge energieprijzen komen steeds meer mensen in de financiële problemen en moeten ze een beroep doen op de Voedselbank. On Amstelveen doen dat op dit moment wekelijks 120 gezinnen, met meer dan 120 kinderen.

Groente en fruit 

“De verwachting is dat het aantal verder zal toenemen”, zegt de organisatie, die het gedoneerde geld gebruikt om verse groenten en fruit te kopen. Zij wil er zo voor zorgen dat de pakketten gezond en gevarieerd blijven. Marijke Kroonsberg wordt door de Voedselbank als voorbeeld gezien. Zij gaf plaatste een oproep op de kominactiepagina van Voedselbank Amstelveen. Men kan doneren via https://voedselbankamstelveen.kominactievoordevoedselbank.nl/actie/m-kroonsberg

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.