Hoewel de nu 17-jarige Amstelvener vorig jaar nog zestien was en voor dus jeugdrecht moest gelden, werd tegen F.M. door het OM acht jaar cel geëist. Ook werd de zaak in het openbaar, dus niet achter gesloten deuren (wat voor jeugdrecht gebruikelijk is) behandeld. Samen met Jesus T.A (21), de hoofdverdachte tegen wie twintig jaar werd geëist, zou hij vorig jaar aan de Wieringerstraat in Randwijck de 56-jarige crimineel Itzhak Meiri dood hebben geschoten. Daarbij was F.M. volgens het Openbaar Ministerie degene die de trekker overhaalde.

De weduwe van Meiri noemde het tweetal donderdag voor de rechtbank ‘nietsnutten en losers’.

Zwijgrecht

De Amstelvener bleef overigens sinds het begin van de rechtszaak zwijgen en zich beroepen op zijn recht daartoe. Hij zat ten tijde van de moord in een proeftijd voor een gewapende overval. Het OM houdt overigens het duo verantwoordelijk voor de dood van Meiri. T.A. heeft in juli wel de liquidatie bekend. Volgens hem heet hij de opdracht gekregen en aangenomen via Snapchat. Er werden op 22 december, vorig jaar, drie schoten gelost op Meiri. T.A. bestuurde na de moord de vluchtauto. Het bedrag dat zij kregen voor de huurmoord is niet bekend, naar wel dat F.M. zich daar na de moord een Monclerjas van € 1250 aanschafte en een iPhone, hoewel hij geen reguliere inkomsten had. Ook tijdens de zitting van donderdag beperkte de Amstelvener zich, net als bij de politie, tot het woord ‘Zwijgrecht’. Toch deed hij niets om zijn betrokkenheid bij de liquidatie te verbergen en maakte er zelfs een rap over.

Peilbaken

Meiri werd al dagen gevolg door het tweetal en op camerabeelden is te zien hoe F.M. onder de BMW van de vermoorde een peilbaken plaatste. Het DNA van de Amstelvener zal daarop. Camera’s registeerden op de dag van de moord ook hoe Meiri naar zijn auto liep en achtervolgd werd door F.M. die vervolgens het wapen op hem richtte. Na de liquidatie stapte F.M. in een Golf, waarin T.A. zat te wachten. T.A. zei niet te weten die opdracht tot het moorden had gegeven, omdat alle communicatie via Snapchat liep. Uitspraak over een week.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.