Tot en met vrijdag wordt de Buitenveldertbaan van Schiphol vaker gebruikt. Vanmorgen (maandag 14 november) startte namelijk het onderhoud Schiphol-Oostbaan, die onder neer gebruikt wordt voor zakelijke en kleine privévliegtuigen. Dat onderhoud is er ook nog op maandag 21 en dinsdag 22 november.

Tijdens het jaarlijkse baanonderhoud worden onder meer herstelwerkzaamheden uitgevoerd aan het asfalt en markeringen. Ook controleert men de bekabeling en elektra, maakt Schiphol de lampen schoon (of vervangt die) en worden omliggende grasvelden gemaaid. Het hemelwaterafvoer systeem wordt gecheckt, eventueel doorgespoeld en waar nodig gerepareerd. De werkzaamheden worden uitgevoerd in samenwerking met Heijmans.   

Bewoners met vragen    

Voor meer informatie of vragen over het vliegverkeer en baangebruik tijdens de werkzaamheden kunnen omwonenden contact opnemen met BAS, dat op website uitleg geeft over het actuele baangebruik en operationele bijzonderheden en is het informatie- en meldingencentrum over het vliegverkeer van, naar en op Schiphol. Verder kan men zeven dagen per week (09.00-17.00 uur) 020-6015555 bellen. Raadplegen van de website is natuurlijk altijd mogelijk.

Vliegverkeer

Op de websites van BAS en Schiphol wordt wekelijks informatie gepubliceerd over het vliegverkeer op Schiphol. Dit geeft omwonenden inzicht in de ontwikkeling van het vliegverkeer. Omwonenden van Schiphol hebben met de app Notifly bovendien altijd real-time inzicht in het actuele en verwachte vliegverkeer op hun locatie. Schiphol houdt omwonenden ook via een nieuwsbrief op de hoogte van relevante ontwikkelingen rond het vliegverkeer op de luchthaven. Iedereen kan zich aanmelden voor de burennieuwsbrief.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.