In het laatste weekend van november organiseert het Cobra Museum voor Moderne Kunst een nieuwe editie van Cobra Pakt Uit, dus vol activiteiten voor bezoekers en belangstellenden, geïnspireerd op de tentoonstelling ‘Kosmogonie’. De werken komen van Zinsou, een Afrikaanse kunstcollectie.

Cinema Amstelveen en het Cobra Museum vertonen samen op vrijdag 25 november om 15.30 uur drie delen uit de documentaireserie Afripedia, waardoor het publiek kennis maakt met een nieuwe generatie Afrikaanse creatieve talenten en jonge kunstenaars uit Ghana, Senegal en Angola.

West-Afrika

Het zijn volgens de organisatoren drie culturele hotspots van West-Afrika. In de documentaire komen muzikanten en straatartiesten in Ghana, baanbrekende ontwerpers, fotografen en dansers in Senegal en een muzikale revolutie in Angola aan het woord. Directeur Stefan van Raay van het Cobra Museum geeft een inleiding in Cinema Amstelveen en er zijn speciale voordelige combitickets voor film en tentoonstelling Kosmogonie te verkrijgen. En de film wordt Engels gesproken.

Kosmogonie
Op zaterdag 26 november organiseert het museum van 15.30-17.30 uur een Artist Talk onder leiding van kunstenaar Richard Kofi. Speciale gasten zijn musicus en theatermaker Djuwa Mroivili en dichter Babeth Fonchie Fotchind. Wat inspireert hen in de tentoonstelling Kosmogonie, welke gedachtes roepen de werken bij hen op en in hoeverre sluiten de kunstwerken aan bij hun eigen referentiekader? Het gesprek zal worden afgewisseld met een nog niet eerder opgevoerde theatrale monoloog en een gedicht. (Toegang gratis, exclusief museumtoegang).

Workshop Schilderen

Ook op zaterdag 26 november (13.00-15.00 uur) organiseert het museum een workshop Schilderen, waarin men kennis maakt met Cobra-kunstenaars en zich kan laten inspireren door hun werk. De kunstenaars van de Cobra-beweging lieten zich leiden door het materiaal waarmee zij werkten, door de spontaniteit en de onvoorspelbaarheid ervan. Op deze manier gaan ook deelnemers aan deze workshop te werk. De workshop kost € 30, inclusief museumentree.

Museumontbijt
Zondagochtend 27 november (10.00 tot 11.00 uur) is er een Museumontbijt in het Cobra Museum. Om 11.00 uur is het tijd voor een rondleiding van een half uur door Kosmogonie. Het ontbijt kost € 10, exclusief museumentree. Er zijn van 25 tot en met 27 november ook om 14.00 en 15.00 uur gratis instaprondleidingen voor volwassenen, gegeven door een museumdocent. Tijdens deze rondleiding van een half uur wordt men meegenomen in de verhalen achter de kunstwerken van onze tentoonstelling Kosmogonie. Op zondag 27 november is er een gratis rondleiding speciaal voor kinderen (exclusief museumtoegang).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.