Allerlei organisaties stonden er. En er werden diverse workshops gehouden en zelfs een dansvoorstelling door Oekraïners. In het voormalige cultureel centrum Griffioen op Uilenstede werd dinsdag de beurs Participe Presenteert gehouden. Daar bleek eens te meer dat het welzijnsbedrijf Participe Amstelland zo ongeveer alles doet wat met welzijn in Amstelveen heeft te maken.

Hoewel clubs als Vluchtelingen Nederland en Alzheimer Nederland, die geregeld een ‘café’ in Amstelveen regelt, met informatieve stands aanwezig waren, haalt ook Participe die markt op welzijnsgebied naar zich toe.

Eenzaamheid

Ook op het gebied van eenzaamheid speelt dat bedrijf uit Alphen aan de Rijn een rol. En voor bewegen kan men weliswaar bij AmstelveenSport terecht, maar Participe organiseert cursussen ‘Meer bewegen voor Ouderen’ tegen betaling in de door haar beheerde wijkcentra van de gemeente. Net als cursussen op het gebied van Werken met een iPad en ‘In Balans’ voor 65-Plussers.

Alzheimer

Participe biedt, naast het Alzheimer Café van Alzheimer Nederland, o.a. in het Odensehuis in Alleman aan Den Bloeyenden Wijngaerdt diensten aan voor mensen die te maken hebben met dementie. Ontmoetings- en Open inloopgroepen, Individuele begeleiding, een gespreksgroep voor mantelzorgers en ‘Vergeten Talent’. Allemaal te bereiken via Participe dementie voor wie met die ziekte heeft te maken. De al lang bestaande Vrijwilligerscentrale, tegenwoordig opererend onder de naam ‘Amstelveen voor elkaar’, is ook via Participe te bereiken, bleek op de beurs in Griffioen, die overigens door ontzettend veel mensen werd bezocht.

Voor de gemeente is het wel logisch dat die eigenlijk alleen met één welzijnsorganisatie heeft te maken. Wethouder Marijn van Ballegooijen van het Sociale Domein zorgde dan ook namens haar voorde afsluiting van de beurs.

3 REACTIES

  1. “Daar bleek eens te meer dat het welzijnsbedrijf Participe Amstelland zo ongeveer alles doet wat met welzijn in Amstelveen heeft te maken.”

    Inderdaad een monopolie. Daaraan gaat vaak een effectieve lobby vooral. En netwerkcorruptie, natuurlijk. Die is in Amstelveen ongeveer uitgevonden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.