Leerlingen van basisschool De Horizon hebben woensdag samen met wethouder Floor Gordon zo’n 100 boompjes geplant tijdens de Boomfeestdag. Die staan op de Bomenschool, een kwekerij waar kinderen in totaal al meer dan 1.500 bomen hebben geplant.

Wethouder Floor Gordon (groenbeheer en natuur- en milieueducatie) zei vooral op de Bomenschool trots te zijn. “We kweken er op dit moment meer dan 1.500 bomen en hebben als ambitie hier volgend jaar 2.000 bomen te hebben staan. Naast dat Amstelveen hier groener van wordt, is het voor de kinderen heel waardevol om te leren hoe je zelf bomen plant en verzorgt.”

Bomenlied

De bomen die de kinderen kweken, plaatst de gemeente over een paar jaar langs de vernieuwde A9, waar er overigens zesduizend zijn gesneuveld, en op andere plekken. De Bomenschool bestaat uit kweeklocatie Langs de Akker waar 1.200 bomen staan en schooltuin Bankrasflora aan de Jeanne D’Arclaan met 350 bomen.

Om de Boomfeestdag feestelijk in te luiden zongen de kinderen een speciaal bomenlied. Bomen zorgen voor schaduw, koelte en zuurstof, zongen zij. Op de Bomenschool krijgen basisschoolkinderen ook twee keer per jaar les. Zij leren dan bijvoorbeeld hoe zij de bomen moeten snoeien en water en voeding geven.

 Thuiskweekboompjes

Zo’n 20 kinderen kwamen tijdens de Boomfeestdag hun Thuiskweekboompje verplanten. Vorig jaar kregen alle Amstelveense basisschoolkinderen een Thuiskweekboompje. Sommige zijn inmiddels te groot geworden voor in de tuin of pot en mochten de kinderen verplanten op de Bomenschool. Deze bomen zijn al twee tot drie meter lang en kunnen tot een volwaardige boom uitgroeien op de kwekerij.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.