De jaarlijkse debatwedstrijd tussen scholieren en raadsleden is weer geweest. Niet dat de media er deze keer bij mochten zijn. Wat dat betreft volgt de organiserende Rotaryclub Amstelveen-Amstel blijkbaar het voorbeeld van de gemeente. Iedereen schijnt er welkom te zijn, zegt een persbericht. Behalve de pers natuurlijk. En wanneer de partijen, die in gelijkspel eindigden, tegen elkaar streden wordt ook niet gemeld.

Dat het in de raadzaal van het gemeentehuis gehouden debat in een gelijkspel eindigde, was voor het eerst in de geschiedenis.

De Poel

De vwo-leerlingen van Hermann Wesselink College, Amstelveen College en Keizer Karel College debatteerden net zo goed als de Gemeenteraadsleden, zeg maar de lokale politici, die altijd beweren specialisten on het debat te zijn. De debatteerden over stellingen als ‘Er moeten windmolens geplaatst worden aan De Poel’ of ‘Ontgroeningen bij studentenverenigingen moeten blijven’.

Alle debaters kregen wel de stellingen al ruimschoots van tevoren, maar zij wisten pas tien minuten van tevoren of ze vóór of tegen de stelling moesten pleiten. Iedere deelnemer krijgt spreektijd én de kans om het publiek (? exclusief de media dus) me te nemen in zijn of haar standpunt. “Het gaat niet om gelijk hebben, of krijgen, maar wel om het inzetten van de verschillende debattechnieken, meldt Rotary.

Een uit zeven personen bestaande jury, beoordeelde de debaters. Aan het einde van de avond werden de uitslag bekend gemaakt en de winnaars bekend gemaakt.

Meer informatie is te vinden op www.rotary.nl/amstelveenamstel/

2 REACTIES

  1. Jammer dat er niet bij vermeld is dat een burgerraadslid van de ChristenUnie,
    Dianne Hoefakker de beste debatter is geworden. En dat het voor het eerst in geschiedenis van de debat wedstrijd een vrouw heeft gewonnen.

    • Heel leuk voor de CU, maar ik denk dat u zich beter druk kunt maken over het toelaten van de pers.
      Lijkt mij bij een goed functionerende democratie toch een wat essentiëler onderdeel dan dat ze voorgekauwde stukjes van de afdeling propaganda krijgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.