De natuur moet bovenaan het lijst van prioriteiten staan bij de gemeente. Dat vindt GroenLinks, die daarover woensdag – bij de behandeling van de programmabegroting – met een motie komt. De gemeente dreigt volgens haar rond de noordelijke Poeloever de verkeerde keuzes te maken.

De fractie wil dat de gemeente ‘natuurinclusief’ en ‘klimaatadaptief’ gebied rondom de Noordelijke Poeloever ontwikkelt. Volgens GL-raadslid Ilika Polderman (foto) is het ‘bloedlink’ dat gemeente aan de Poeloever ruimte wil maken voor recreatie, sport en ondernemen. De Poeloever is een natuurgebied is een natuurgebied, waarop men zuinig moet zijn, vindt GroenLinks. “Ga er lekker recreëren en sporten, maar zorg dat de natuur leidend blijft”, zegt Polderman.

Kwaad

Zij kan gewoon kwaad worden om wat de gemeente in een gebiedsvisie schreef. “Het natuurlijke karakter maakt het gebied aantrekkelijk voor recreatie, sport en ondernemen. Dat snap ik. Maar deze drie elementen vormen tegelijkertijd een bedreiging voor de natuur.” En de natuur os voor GroenLinks nu eenmaal heilig. “Recreatie, sport en ondernemen horen me te bewegen met de natuur. En niet andersom”, vindt Polderman.

Baas

Het college van burgemeester en wethouders zegt in de begroting bij de gebiedsontwikkeling respect te tonen voor de natuur. Maar dat is voor GroenLinks veel te ‘soft’. De partij wil dat bij de ontwikkeling van het gebied wordt gekozen voor het behouden of zelfs versterken van de natuurwaarden. “Zodat zo veel mogelijk mensen zo lang mogelijk kunnen genieten van de natuur aan de Poeloever”, meldt Polderman. Er is inmiddels al een zogeheten stadsstrand aan de Poel gekomen, zij het zonder aangrenzend zwemwater. Polderman: “Ik heb natuurlijk niets tegen sport en recreatie. Als die maar niet ten koste gaan van de natuur. De natuur is de eindbaas.”

2 REACTIES

  1. Als de eigenzuchtige gemeentebestuurders graag willen dat Amstelveners moeten kunnen meegenieten van de mooiste locatie van Amstelveen, dan moeten zij het gemeentehuis ontruimen en verkopen aan een publieksvriendelijke horeca-onderneming die bereid is om de natuurwaarden van die unieke locatie in stand te houden.

  2. Gewoon weer een idioot plan van de “wie-appelen-vaart-die -appelen-eet kliek van VVD&D66.
    Maar ik noem het beslist geen corruptie en volksverlakkerij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.