In een geheime vergadering blijkt de gemeenteraad te verstaan te zijn gegeven dat op het terrein Kalkbranderij tijdelijke huisvesting voor Oekraïense vluchtelingen en starters gerealiseerd zou worden. Actief voor Amstelveen (AVA) gaat er komende woensdag vragen stellen over het feit dat er honderd woonunits zijn gepland waarvan dertig procent voor Oekraïense gezonnen.

Dat is niet overeenkomstig wat Herbert Raat als plaatsvervangend wethouder Wonen heeft beloofd, zegt fractievoorzitter Michel Becker (foto).

Aan de hand

Zijn fractie pleitte jarenlang voor zogeheten Tiny Houses aan Kalkbranderij voor starters, om het grote woningtekort te helpen oplossen. Die zouden er volgens Raat voor het einde van 2022 komen. “Toen wij daarna niets meer hoorden, bekroop ons de angst dat er wat aan de hand was. Dat is ook zo, blijkt uit de gemeentelijke website.”

Respect voor vluchtelingen

Natuurlijk moet er ruimte zijn voor vluchtende burgers, vindt Actief voor Amstelveen. “Amstelveen neemt daar op veel plekken in de stad terecht al haar verantwoordelijkheid voor. Maar waarom nu juist op déze plek? Wij zouden nog nader geïnformeerd worden over de voortgang.” Dat laatste is kennelijk niet gebeurd. Met grote verbazing heeft AVA daarna de plotselinge melding op de gemeentelijke website gelezen. Becker: “Nogmaals, wij zijn niet tegen noodopvang voor mensen op de vlucht, maar vinden niet dat het volume woningen voor onze eigen starters, die al 10 tot 15 jaar op de wachtlijst staan, hierdoor wordt verminderd.” Actief voor Amstelveen vraagt daarom het college twee dingen. In de eerste plaats om nog eens te bezien of het totaalvolume iets omhoog kan, waardoor meer woningen voor starters beschikbare kunnen komen. En in de tweede plaats, als er voor Oekraïners bestemde woningen vrij komen, deze alsnog voor starters te bestemmen.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.