Na er twaalf jaar de voorzitter van te zijn geweest trekt Claudio Mancinelli zich komende maandag 14 november uit die functie terug bij de VVD Amstelveen / Ouder-Amstel. Hij wordt waarschijnlijk opgevolgd door André van der Sterre. Dat is althans het voorstel van het bestuur op de komende ledenvergadering die, naar gebruik van de politieke partijen in Amstelveen, in het geheim (en op een dito locatie) wordt gehouden. Op sociale media is een korte mededeling van de voorzitterswisseling te vinden en verder natuurlijk via het VVD-medium AmstelveenZ.

Bajes

Dat laatste wordt ook uitgegeven door het bedrijf van Mancinelli, Discovery, gevestigd in de voormalige Bajes. Volgens die site (en waarschijnlijk het komende gelijknamige blad) kijkt Mancinelli met tevredenheid terug op zijn bestuursperiode, waarin de VVD de grootste partij van Amstelveen bleef. Overigens verloor de liberale partij twee van de tien zetels in de Amstelveense gemeenteraad, die door het aanschuiven in de coalitie van het nieuwe Goed voor Amstelveen werden goedgemaakt. Mancinelli neemt afscheid terwijl de VVD landelijk zwaar onder druk ligt, omdat het qua beleid in feite geheel aan de leiband van Sigrid Kaags D66 loopt.

Ondernemers

Overigens stappen in Amstelveen en Ouder-Amstel méén bestuursleden op. Mancinelli wil zich meer richten op zijn onderneming en hij organiseerde ondernemingsavonden van de VVD. Volgens hem was Frits Bolkenstein, die hij van de landelijke VVD ook ontving, een voorbeeld voor velen, zegt hij in AmstelveenZ.  Tijdens de vorige verkiezingscampagne haalde hij ook Mark Rutte en Fred Teeven (als buschauffeur) naar Amstelveen. Voor het nieuwe bestuur zijn ook Hanny Guit (vice-voorziter), Edzard Enschedé (penningmeester), Caspar Alberts (secretaris), Ritika Mehra (Communicatie en Campagne) en Benjamin Smalhout (Opleidingen en Talentmanagement) voorgedragen als kandidaten. Marcel van Beek en Carel Emmelot trekken zich uit het bestuur terug.

2 REACTIES

  1. Deze heer gaat zich nu meer richten op zijn werk als ondernemer!
    Laat ik nu altijd gedacht hebben dat politiek en ondernemen bij hem nooit ver uit elkaar heeft gelegen!
    Ik denk aan inrijverbod Dorpsstraat, realisatie parkeerterrein voor horeca Oude Dorp. ( toevallig 10 m van zijn visrestaurant af en 50 m van zijn andere restaurant.) en de geleiding naar deze parkeergelegenheden, natuurlijk allemaal op kosten van de belastingbetaler onder het mom van werkgelegenheid, daarbij uiteraard ook niet de eigen portemonnee vergetend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.