Na twee wegens corona afgelaste edities strijkt Winter Village dit jaar weer neer op het Stadsplein. Van 3 december tot en met 8 januari kunnen bezoekers daarvan weer schaatsen en de naastgelegen chalets bezoeken voor een hapje en drankje.

Op 3 december wordt het evenement officieel geopend met een verrassingsact. Natuurlijk maakt ook het winkelcentrum van het Winterdorp gebruik. Daar staan onder meer het interactief selfieparadijs ‘Sinterklaas Selfiehuis’ en de levensgrote verlichte beren, die hun entrée in het kader van De Berenparade, op het programma. Voor meer informatie: https://www.stadshartamstelveen.nl/.

Sinterklaas

Het ‘Sinterklaas Selfiehuis’ begint trouwens al met de intocht van de bisschop op 12 november en is dan van woensdag t/m zondagmiddag open tot 5 december. De Berenparade duurt van 19 november t/m 8 januari en het Winter Village dus van 3 december t/m 8 januari.

 Bruisend

Het Stadsplein in het Stadshart wordt vier weken lang omgetoverd tot een winterwonderland. De bekende ijsbaan biedt schaatspret en verder bestaat het programma uit curlingcompetities (dinsdagavond), discoschaatsen (vrijdagavond) en professionele schaatslessen door Roko Sport (zaterdag en Kerstvakantie). In de Winter Village Bar en overige omringende horecagelegenheden kunnen bezoekers genieten van het uitzicht op de schaatsbaan onder het genot van een hapje en een drankje.  Volgens wethouder Adam Elzakalai van Economische Zaken is de gemeente blij dat na twee jaren Winter Village wel door kan gaan. Ga voor meer informatie en het volledige programma naar: http://www.wintervillageamstelveen.nl.

Selfiehuis 

Op 12 november komt Sinterklaas weer aan in ons land en dat is ook de dag dat het Sinterklaas Selfiehuis weer opent. In het interactieve selfieparadijs kunnen kinderen zien hoe de werkkamer van Sinterklaas eruitziet, plaatsnemen achter het bureau om een brief of tekening te maken en cadeaus in de schoorsteen stoppen. Nieuw dit jaar is het hengelen van Sint-schuimpjes. Selfie’s kunnen onder andere gemaakt worden bij de levensgrote pepernotenletters of in het pepernotenwinkeltje. De ingang is op Rembrandtweg 6 (naast entrée 3 en Le Pain Quotidien) en de toegang is gratis.

De Berenparade

De Berenparade is 14 meter hoog; verlichte beren schitteren prominent door het gehele winkelcentrum. De beren hebben allemaal hun eigen beroep en ook andere dieren uit het dierenrijk twinkelen in het winkelcentrum. In het Binnenhof komt een grote berenfamilie te staan en het dienst ook als foto-spot. Tijdens dit winterseizoen zal ook het prentenboek “Een beregoede nacht”, wat zich afspeelt in het Stadshart, weer te koop zijn. Het prentenboek is te verkrijgen bij de receptie van Stadshart Amstelveen en boekhandel Libris Venstra

 

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.