Deze winter begint het restauratie- en vernieuwingswerk aan het Amsterdamse Bostheater. De gemeente Amsterdam (directie Kunst en Cultuur) gaf daartoe Schakel & Schrale de opdracht. Het Bostheater vindt men in het op Amstelveens grondgebied gelegen Amsterdamse Bos.  

In het historisch openluchttheater worden theatervoorstellingen, filmavonden en concerten. Schakel & Schrale restaureert, naar ontwerp van Archivolt Architecten, de tribunes en het podium en realiseert twee nieuwe gebouwen voor kleed- en toiletruimtes, techniek en opslag.

Sierbeton

In het volgende voorjaar kan het theater weer open. Het Bostheater heeft twee betonnen tribunes, die beschikken over een sierbetonnen afwerklaag. Dit sierbeton is kenmerkend voor het theater. In de afgelopen decennia ontstond behoorlijk veel slijtage, waardoor restauratie nodig is. Schakel & Schrale herstelt het beton met de juiste technieken en mortelsamenstellingen. De tribune bij het kleine theater is verzakt en moet daarom worden voorzien van een nieuwe fundering. Schakel & Schrale gaat deze tribune volledig demonteren, inmeten en herstellen en brengt een nieuwe fundering aan.

Nieuwe gebouwen

Het huidige podium bestaat uit verouderde betonplaten en kabelgoten waar alle technische installaties doorheen lopen. Schakel & Schrale brengt nieuwe betonplaten aan met geïntegreerde kabelgoten. De twee nieuwe gebouwen met kleed- en toiletruimtes, techniek en opslag zijn met natuurlijke vormen ontworpen zodat ze mooi opgaan in het boslandschap. In de gebouwen komen nieuwe duurzame installaties en installatievoorzieningen voor alle theatertechniek. De bestrating in de looppaden wordt uitgenomen en opnieuw gelegd en boven de tribunes komen twee grote nieuwe luifels die de huidige luifels vervangen.

100 jaar
Schakel & Schrale is een bouwbedrijf met meer dan honderd jaar ervaring en gespecialiseerd in restauratie- en renovatiewerkzaamheden. Het voert zowel kleinere als grote werken uit, vaak in een binnenstedelijke omgeving en voldoet aan alle eisen die worden gesteld op het gebied van kwaliteit, arbeidsomstandigheden en milieu. www.schakel-schrale.nl

Foto’s: Jaap Vork

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.