Een zogenaamd feest op in partycentrum Diamant op het bedrijventerrein Legmeer is vannacht (zaterdag op zondag) volslagen uit de hand gelopen. Ruim twintig ‘feestgangers’ werden gearresteerd, van wie een deel zondag nog vast zat, nadat zij in gevecht kwamen met handhavers en beveiligers. Wethouder en locoburgemeester Herbert Raat van Handhaving twitterde zijn woede en foto’s.

Hij had bij de metrohalte Sacharovlaan de totale vernieling daarvan geconstateerd en twitterde dat het een ‘grote schande’ was. “Gelukkig hangen er voldoende camera’s om daders goed in beeld te brengen,” twitterde hij.

Kosten

Volgens de eigenaar van het partycentrum was daar een besloten feest, waar ongeveer honderd niet van tevoren aangemelde mensen naar binnen wilden. De twaalf beveiligers weigerden hen toegang, waarna de vernielingen op Legmeer en in Westwijk begonnen.

Het beleid van de gemeente is dat de kosten van vernieling op de daders worden verhaald. De politie was diverse keren uitgerukt om te proberen de orde te herstellen. Zij werd daarbij door de tegenstanders bekogeld met stenen, stoeptegels en glas en met het tegen de agenten proberen in te rijden.

Honden

Behalve wapenstokken en honden gebruikte de politie een helikopter. De extremisten vernielden veel in Westwijk, waar ook door inzet van een helikopter veel verdachten werden aangehouden.

De politie, die in linie tegen de onverlaten optrad en werd gesteund door marechaussee, vraagt zich te melden via 0900-8844. Publiek werd zoveel mogelijk van de opstand gehouden. Even leek de rust weergekeerd, toen er opnieuw ten gevolge van een escalatie optreden van de politie nodig bleek. Bij de schermutselingen zou één persoon, een agent, gewond zijn.

Ook burgemeester Tjapko Poppens heeft inmiddels zijn afgrijzen over de gebeurtenissen in het weekend uitgesproken.

 

Foto’s van metrohalte Sacharovlaan

1 COMMENT

  1. Dit gedrag valt nergens goed te praten. Hier past enkel hard optreden. En de term; Ik deed niets past hier niet bij. Zo gauw je dit gedrag als burger ziet moet je weg zijn en niet naderhand zeuren dat je ook klappen hebt gekregen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.