Bij een brand in een drugspand te Zaandam werd vrijdag een dode man van 44 jaar uit Amstelveen aangetroffen.

Het ging om een amfetaminelaboratorium, waarin kennelijk de man werkte.

Synthetische drugs

De drugsfabriek was gevestigd in een garagepand aan de Gerrit Kiststraat te Zaandam. Er werden synthetische drugs gevonden en geproduceerd. Ook waren er als gevaarlijk omschreven stoffen aanwezig, waardoor hulpverleners de nodige voorzichtigheid in acht namen.

De politie heeft tot nu toe niemand aangehouden, hoewel twee personen wel werden ondervraagd. Onduidelijk is nog of de Amstelvener op het moment van de uitbraak van de brand in het pand aan het werk was. Op last van de burgemeester Hamming van Zaanstad is het laboratorium voor een half jaar gesloten en verzegeld. Hij had naar zijn zeggen niet eerder beleefd dat in een drugspand een dode viel. Vrijdag kwamen onder meer medewerkers van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) in actie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.