Van Tafeltennisvereniging Amstelveen is een eigen gebouw de ultieme droom. Dat maakte het bestuur sportwethouder Herbert Raat en directeur Heleen Ketwich Verschuur van AmstelveenSport duidelijk.

Overigens zit een eigen gebouw er voor de nog steeds groeiende vereniging niet zo snel in. Wel komt er aan Landtong een nieuwe sporthal, deel uitmakend van het schoolgebouw dat er wordt gebouwd.

Scholen

Ook nu maakt de vereniging gebruik van een sporthal voor de daar gevestigde scholen ‘De Akker’ en ‘Horizon’. Dat doet de 75 jaar bestaande vereniging, die onlangs in aanwezigheid van de burgemeester het vierde jubileum, al decennialang, daarbij gebruik makend van mobiele tafels. De vereniging heeft nu ongeveer 130 leden en is daarmee zo ongeveer de grootste in Noord-Holland. Opvallend is dat een grote schare jeugd wordt aangetrokken tot de tafeltennissport. Als is er ook een 55 Plus-team, waarvan de gemiddelde leeftijd volgens een van de bestuursleden 75 is. In het nu gebruikte gebouw, bij de sporthal. Heeft Tafeltennisvereniging Amstelveen wel een eigen clubruimte. Die wil zij ook in het nieuwe pand hebben.

Sport verbroedert

Meer dan de helft van de jeugdleden heeft een niet Nederlandse achtergrond, vertelde een van de leden tijdens het jubileum. “Sport verbroedert”, was zijn overtuiging. De jongeren, goeddeels uit andere culturen, passen ook bij de internationale stad die Amstelveen nu eenmaal is, zei toen de burgemeester. “De vereniging is ook bezocht door internationaal tafeltennisfenomeen Bettine Vriesekoop, uitgeroepen tot ‘Nederlands speelster van de eeuw’ en tot sportvrouw van het jaar.

1 REACTIE

  1. Tja, als de denksporten met 800 leden al niets krijgen!
    Maar ja , hier zien veel expats bij en die hebben hier altijd een plusje onder het motto; Wij discrimineren nooit!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.