Zondagmorgen vroeg vond een instructeur van de duikvereniging Nemo in zwembad De Meerkamp de dood als gevolg van zware verwondingen. 

Het incident gebeurde toen hij een duikles gaf in het instructiebad.

Luchtfles

De instructeur kwam uit Amsterdam en overleed in het ziekenhuis. Overigens waren de hulpdiensten er volgens de gemeente snel, maar zij konden de man niet redden. Het zwembad is ontruimd en gaat zondag niet meer open. De arbeidsinspectie doet onderzoek naar de toedracht van het incident, dat vermoedelijk is veroorzaakt door een ontplofte persluchtfles.

Verslagenheid

Burgemeester Tjapko Poppens, wethouder Sport Herbert Raat en directeur AmstelveenSport Heleen van Ketwich Verschuur waren snel ter plaatse. Het drietal stelde zich op de hoogte van het incident en sprak met mensen die bij het ongeval betrokken waren. Burgemeester Tjapko Poppens spreekt van een noodlottig ongeval. “Onze gevoelens van medeleven gaan uit naar de nabestaanden van het slachtoffer”, zegt hij. “Ook medewerkers van het zwembad en aanwezigen bij het incident zijn geschokt en aangeslagen door het ongeluk. Slachtofferhulp en GGD zijn ingeschakeld voor mensen die daar behoefte aan hebben.” Bij duikvereniging Nemo is de verslagenheid na het incident groot. De B&W wachten de resultaten van het onderzoek van de arbeidsinspectie af.

Van morgen af, dinsdag 18 oktober, is het zwembad weer volledig open. De geplande activiteiten tijdens deze herfstvakantie (zie www.meerkamp.nl/openingstijden) gaan gewoon door. Het  betekend dat men daar om 07:00 uur start met banenzwemmen. Daarna volgt een afwisselend recreatief programma.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.