‘Het belang van bewegen bij dementie’ is het thema van het op donderdag 27 oktober (19.00 uur) te houden Alzheimer Café. Dat vindt plaats in wijkcentrum Middenhof aan de dr. Willem Dreesweg 155.

Gespreksleider Jos Heeremans zal met gastspreker Mieke Regelink, sportcoach bij Amstelveensport, en Jeroen Zaaiman, bewegingsagoog bij Brentano.

Onderzoek

Zij komen vertellen hoe belangrijk bewegen is voor het lichaam. Onderzoek wijst uit dat bewegen bovendien een positieve invloed heeft op het brein. Al op korte termijn verbeteren functies van hersenen en op langere termijn verkleint het de kans op dementie. Niet-bewegen is zelfs slecht voor mensen met dementie, zowel voor hun lichamelijke als hun mentale fitheid. En iedereen kan bewegen, hoe kwetsbaar of beperkt men ook is.

Hersenen

Jeroen Zaaiman legt voor de pauze uit waarom bewegen zo belangrijk en positief is voor ons lijf en onze hersenen. Na de pauze zal Mieke Regelink voorbeelden geven van toegankelijke bewegingsoefeningen die iedereen thuis kan doen. Men kan vanaf 19.00 gewoon binnenlopen in het (gratis) Alzheimer Café. En koffie staat klaar. Informatie kan men vinden op www.alzheimer-nederland.n/amstelland

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.