Scholengemeenschap Panta Rhei nam voor het eerst deel aan de Techniek Driedaagse van Technet Amstel &Venen. Er waren bijna vierduizend leerlingen, die deelnamen aan de vijfde editie daarvan. Technet Amstel & Venen wil hen kennis laten maken met alles wat techniek te bieden heeft.

Dus zaken als een vloerverwarming aanleggen, een hologram maken en graven met een graafmachine. “Techniek is leuk!”, roept Gabi enthousiast. ” Hier kan ik vast oefenen voor later; dan word ik ingenieur bij NASA”

Gaaf

De Amstelveense school voor voortgezet onderwijs Panta Rhei deed bij wijze pilot me. Limar uit klas 1 ontdekte dat ze het best leuk vindt met haar handen te werken. “Ik heb een mini-auto van metaal gebouwd”, vertelt ze. Voor de Techniek Driedaagse had ze geen idee wat technisch werk eigenlijk inhoudt, geeft ze toe. “Het is eigenlijk best wel gaaf.”

“We willen dolgraag dat meer leerlingen uit Amstelveen kunnen kennismaken met techniek op deze fantastische Techniek Driedaagse”, zegt Martine Wardenburg, programmamanager Sterk Techniekonderwijs Amstelland en vrijwilliger bij ICT & Nieuwe Media. “Maar omdat de maximale capaciteit is bereikt met leerlingen uit de regio, moeten er meer branchehoeken met workshops komen. Daarvoor hebben we techniek, technologie en techniek gerelateerde bedrijven uit Amstelveen nodig.” Zij hoopt dat het succes van dit jaar zal helpen om dit doel te bereiken.

Van Vliet Containers

In de grote hal van Van Vliet Containers te Aalsmeer waren drie dagen lang tweehonders lokale technici en vrijwilligers in de weer met de leerlingen. Er werden 50 workshops aangeboden in acht branchehoeken: Duurzaamheid, Bouw, Automotive & Logistiek, Robotica, Installatietechniek, ICT & Nieuwe Media en de nieuwe branchehoek Maritiem en Metaal & Kunststof. Branchecoördinator Dizzy Soederhuizen kijkt meer dan tevreden naar de leerlingen die metaal buigen, vouwen en knippen. “Het plezier dat je hier bij de leerlingen ziet, is de fascinatie van het maken”, stelt hij. ” Dát is het leukste wat er is.”

Tweeduizend ouders |

Op de Open Avond kwam een recordaantal van bijna tweeduizend ouders met kinderen en andere geïnteresseerden uit de regio kijken op de Techniek Driedaagse. Projectleider Karin Wateler van Technet Amstel & Venen: “Omdat ouders een belangrijke rol spelen bij de keuze voor de opleiding van hun kind is het belangrijk dat ook zij ervaren hoe divers techniek is, welke kansen er liggen en hoe blij hun kinderen hiervan worden.” Ondertussen is Regilio nog druk aan de slag bij ICT & Nieuwe Media en stapt Assia op de branchehoek Bouw van de graafmachine af. En Jochem is al op de graafmachine geweest: “Super leuk”, vindt hij.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.