HOA viert eeuwfeest in Schouwburg Amstelveen: met groot gelegenheidskoor Eeuwig Feest en speciale gast Tommie Christiaan.

Ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan dit jaar, geeft Harmonie Orkest Amstelveen (HOA) zaterdag 19 november (20.00 uur) een feestelijk galaconcert, samen met groot gelegenheidskoor ‘Eeuwig Feest’ en als speciale gast de solist Tommie Christiaan. Thema van de voorstelling is Century Adventure Highlights,

Fanfare

Het programma bestaat uit een mix van klassieke harmoniestukken, koor- en bigbandarrangementen, popmuziek en meezingers.

Harmonie Orkest Amstelveen is op 22 juni 1922 opgericht als R.K. Fanfare Bovenkerk. De Facebookpagina van Harmonie Orkest Amstelveen staat de komende weken in het teken van de geschiedenis van het orkest. Tegenwoordig telt het orkest zo’n 40 leden, het treedt regelmatig in de omgeving van Amstelveen op. Het orkest trad bijvoorbeeld 24 juni op tijdens het Zomerfeest Bovenkerk en een dag later daar in het vernieuwde en verbouwde Noorddamcentrum. Daar worden ook de wekelijkse repetities Ook speelde het orkest in september vorig jaar op het Unlockfestival in het Openluchttheater Elsrijk. Met Bovenkerk heeft, wegens de ontstaansgeschiedenis, overigens een speciale band. Dat blijkt ook wel uit het feit dat de wekelijkse repetities op donderdag ook in het Noorddamcentrum worden gehouden. Tijdens de herdenking op 4 mei verzorgt het orkest traditioneel de muzikale omlijsting bij het monument aan de Amsterdamseweg en op Koningsdag brengt het een aubade in Ouderkerk aan de Amstel. Zie ook: harmonieorkestamstelveen.nl

Club

Wie de harmonie een warm hart toedraagt, kan lid worden van de Club van 100 of de Club van 50, opgericht in verband met het eeuwfeest. Iedereen die 100 of 50 euro doneert wordt lid van deze Club en krijgt een vip-arrangement tijdens het galaconcert. Tegenwoordig telt het orkest zo’n 40 leden, het treedt regelmatig in de omgeving van Amstelveen op.

Tijdens 4 mei verzorgt het orkest traditioneel de muzikale omlijsting bij de herdenking in Amstelveen en op Koningsdag brengt het orkest een aubade in Ouderkerk aan de Amstel. Meer informatie vind je op de website harmonieorkestamstelveen.nl. Kaarten voor het galaconcert à 21 euro zijn verkrijgbaar bij de kassa van Schouwburg Amstelveen.  Dus via Schouwburg Amstelveen of via kaarten@harmonieorkestamstelveen.nl. Wie op de hoogte wil blijven van de concerten kan een mail sturen naar secretariaat@harmonieorkestamstelveen.nl.

Meespelen

Overigens kunnen nieuwe muzikanten er nog steeds terecht. Er is behoefte aan koperblazers en percussionisten om het honderdjarige orkest te komen versterken.  Als Harmonie Orkest Amstelveen speelde onder meer voor de Koning en de Koningin, het Amstelveense publiek, veteranen en de vaste vrienden en familie. Tijdens de eerste coronalockdown maakte het onder meer muziekfilmpjes voor publiek en voor elkaar. Die zijn te zien op het youtubekanaal

Nico Schimmels (foto onder) is al 25 jaar dirigent van Harmonie Orkest Amstelveen. Na zijn afstuderen aan het Sweelinck conservatorium als trompettist, ging hij aan de slag als dirigent, docent en muziekeducatie-entertainer. Als voorstander en liefhebber van originele blaasmuziekcomposities, zet hij zich met hart en ziel in om ons orkest en de blaasmuziek lokaal te profileren. Sinds 2018 is hij ook actief in de lokale politiek. Eerst als gemeenteraadslid en inmiddels als wethouder voor de gemeente Gooise Meren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.