Sinds kort mag met meer inkomen hebben om voor wekelijkse boodschappen bij de Voedselbank in aanmerking te komen. Met ingang van september heeft Voedselbanken Nederland namelijk de zogenaamde normbedragen per persoon namelijk verhoogd, zodat meer mensen daarop een beroep kunnen doen.

De verhoging houdt verband met de gestegen prijzen en is dus een compensatie voor de stijging van de kosten van het levensonderhoud, zegt de organisatie.

Maximaal

Een alleenstaande mag nu een voedselpakket halen als er maximaal 300 euro overblijft voor eten en kleding. Dat voorheen was € 250. Voor twee personen geldt in het vervolg een zogeheten normbedrag 410 euro, voor drie personen per huishouden 520 euro en voor vier personen 630 euro. Bestaat een huishouden uit vijf personen dan mag men maximaal 740 euro voor voeding en kleding ontvangen. Bestaat een huishouden uit nog meer personen dan stijgt het normbedrag navenant.

Om te weten of men voor een voedselpakket in aanmerking komt, dan kan men de website van Voedselbank raadplegen www.voedselbankamstelveen.nl .

Eerder al werd bekend dat Nico Sjerps de nieuwe voorzitter van de stichting Voedselbank Amstelveen is. Hij volgde Willem Loonen op, die na een jaar om gezondheidsredenen zich terugtrok. Behalve door hem wordt het bestuur gevormd door Wilm Merckel (secretaris), Ronald van den Berg (penningmeester), Marja Ernste en Wil Roode

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.