Omdat ook ondernemers worden geraakt door de energiecrisis maken, heeft het College van B en W het ‘Uitvoeringsplan Energiebesparing bij bedrijven Amstelveen’ vastgesteld om te het bedrijfsleven te stimuleren en te ondersteunen bij het besparen op energie. De gemeente biedt 120 gratis energiescans aan.


De regeling vloeit overigens voort uit het Energiebesparingsakkoord Noord-Hollandse bedrijven 2022-2025, waarmee het college vorig jaar instemde.

Label C verplicht

Dat akkoord is afgesloten met bijna alle gemeenten in de provincie en richt zich op het ondersteunen en aanspreken van bedrijven bij het besparen van energie. Onderdeel daarvan is de label-C verplichting die geldt vanaf 2023 voor bedrijven met een kantooroppervlakte van meer dan 100 m². Om bedrijven inzicht te geven in het besparen op energie, het verlagen van de kosten en het verduurzamen van de bedrijfsvoering biedt de gemeente 120 gratis energiescans. Die geven inzicht in haalbare en betaalbare energiebesparende maatregelen. De ervaring leert volgens de gemeente dat er gemiddeld 30% bespaard kan worden op de energierekening. Bedrijven die in aanmerking komen voor deze scan ontvangen deze week een brief met het aanbod. Het Platform Ondernemend Amstelveen is op de hoogte.

Energieloket

 Floor Gordon (D66) wethouder Duurzaamheid: “We realiseren ons dat het voor veel bedrijven nu een lastige tijd om te investeren. Sommige ondernemers zijn nog bezig met het aflossen van schulden uit de coronatijd en een lage liquiditeit. De explosieve stijging van de energiekosten komt daar nog eens bovenop. Maar de energiebesparende maatregelen hebben veelal een terugverdientijd van 5 jaar of minder, terwijl de energielasten direct naar beneden gaan. Dit komt de bedrijfsvoering ten goede.”

Ondernemers kunnen voor energiebesparende maatregelen en informatie over subsidies, financieringsmogelijkheden en wet- en regelgeving sinds kort ook terecht op een aparte zakelijke pagina van het Energieloket Amstelveen: www.zakelijk.regionaalenergieloket.nl/amstelveen. Meer informatie over de label-C verplichting is te vinden hier.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.