Ook de bibliotheek doet een stevige duit in het zakje van de Kinderboekenweek, die van 5 t/m 16 oktober wordt gehouden. Onder meer door voor de kleintjes voor te lezen en kinderboekenschrijvers uit te nodigen. De week is bedoeld voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar.

Het thema van de week is deze keer ‘Gi-ga-groen’ en staat in het teken van de natuur.

Programma
Er is van alles te doen tijdens de Kinderboekenweek. Op de agenda staan onder andere een mooi kinderboekenfeestje, een voorleesochtend, een Leesmonsterbal, collagegedichten maken en in de Maakplaats kunnen kinderen zelf een Gi-ga-groene kikker, monster of een eigen Gi-ga-groen verhaal maken. De activiteiten zijn verdeeld over alle vestigingen van de Bibliotheek Amstelland in Aalsmeer, Uithoorn en Amstelveen. Op de speciale Kinderboekenweek pagina (www.debibliotheekamstelland.nl/campagnes/Kinderboekenweek2022) op de website van de bibliotheek vindt men een toelichting op het gehele programma en kan men zich aanmelden voor de activiteiten.

Geschenk

Net als elk jaar is er ook een Kinderboekenweekgeschenk. Het is geschreven door Andy Griffiths en Terry Denton (van de reeks De waanzinnige boomhut) en kinderen krijgen het gratis bij besteding van tenminste € 12,50 aan kinderboeken in de boekwinkel of online. Het prentenboek van de Kinderboekenweek 2022 is: Egalus van Marije Tolman. Het is van 5 oktober af verkrijgbaar in de boekhandel voor €8,25. Basisscholen, de kinderopvang, BSO’s, bibliotheken en boekwinkels besteden er dan ook veel aandacht aan.

1 REACTIE

  1. Zou het nou niet handig zijn, dat de bibliotheek alle activiteiten rondom de Kinderboekenweek gratis aanbood, want juist in milieus waar nooit gelezen wordt vormt elke euro een belemmering?
    Trouwens ik ben van mening dat ook buurtcentra hier aandacht aan moeten besteden en het liefst op regelmatig basis. Zo is mij bekend dat in de Meent in ieder geval voor Covid 1 middag per week een poosje werd voorgelezen door speciale voorleesoma’s en opa’s.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.