Literair Café 102, in het boekenhuis (Bibliotheek en boekhandel Venstra) wordt donderdag 13 oktober (19.30 tot 21.00 uur) een bijeenkomst gehouden met schrijfster Lieve Joris (foto), aan wie men brandende vragen kan stellen en ervaringen met haar delen of misschien een literaire discussie in de groep starten. 

Het is allemaal mogelijk op deze bijzondere avond, zegt de bieb, waar het literaire café wordt gehouden. “Samen met boekhandel Libris Venstra ontvangen we inspirerende auteurs die staan te popelen om met publiek in gesprek te gaan over hun nieuwste werk’, zeggen de organisatoren. Het vorige Literaire Café 102 werd door de bezoekers beloond met een 9,3.

De auteur
Lieve Joris is internationaal bekend als schrijfster van non-fictieboeken over de Arabische wereld, Afrika, Oost-Europa en China. Haar werk werd in acht talen vertaald en bekroond met onder andere de Henriëtte Roland Holst-prijs, de Cultuurprijs van de Vlaamse Gemeenschap, de Bob den Uyl Prijs en de Franse Prix Nicolas Bouvier.

Hildeke
Nadat zij in ‘Terug naar Neerpelt’ schreef over haar bewonderde en verguisde broer Fonny, dook Lieve Joris in Hildeke opnieuw in haar familiegeschiedenis. Deze keer richt zij de blik op haar jongere zus, ‘dat andere uiterste op de schaal van het menselijk tekort’, vindt zij. Hildeke heeft downsyndroom en kwam na de dood van haar ouders onder de hoede van haar broers en zussen. Hildeke heeft een ‘zingend hartje’, waardoor ze alom geliefd is, maar beschikt ook over een feilloze antenne voor goed en kwaad, zegt Lieve Joris. Met liefde en humor portretteert zij de grote Vlaamse familie die ze op haar negentiende ontvluchtte en waar ze, door de toenemende zorg voor haar ouders en voor Hildeke, naar terug werd gezogen. Terwijl het schuldgevoel over haar jarenlange afwezigheid knaagt, steken oude familiespanningen de kop op. Maar Hildeke houdt hen tot het einde toe bij elkaar. Toegang voor leden € 7,50 en voor niet-leden € 10. Kaarten zijn online te koop op de website van de Bibliotheek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.