Tot en met 30 oktober kunnen nog niet in clubverband sportende leerlingen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs en klas 1 en 2 van het voortgezet onderwijs dat een maand lang doen kosteloos bij diverse Amstelveense verenigingen. Denk aan: honkbal, zwemmen, korfbal, rugby, dansen, vechtsporten en nog veel meer.

Lid zijn van een vereniging en wekelijks sporten helpen volgens AmstelveenSport bij het plezierig bewegen. Gemeente en die organisatie (voormalig Sportbedrijf) hopen dat kinderen tijdens de zogenaamde sportmaand een sport vinden waar ze enthousiast van worden.

Financiële hulp

Meer informatie is te vinden op www.amstelveensport.nl/sportmaand. Daar kan men zich trouwens ook aanmelden, wat niet verplicht is. Zijn kinderen enthousiast geworden om te gaan sporten bij een club, maar is er na deze gratis sportmaand geen geld om het sporten te betalen, dan is er financiële hulp beschikbaar. Via de gemeente is het mogelijk om hiervoor een vergoeding van € 250 te krijgen. Daarvan kunnen de jaarcontributie en de benodigde sportkleding betaald worden. Om voor deze vergoeding in aanmerking te komen, gelden voorwaarden. Op www.amstelveen.nl/minima staat meer informatie en ook hoe de vergoeding aangevraagd kan worden. Hulp nodig bij aanvragen? Neem gerust contact op met het Amstelveenloket via 020-540 49 11.

Verenigingen

Deelnemende verenigingen: Handboog vereninging Amstelschutters, Amstelveense Rugby Club ARC, Tafeltennis vereniging AMVJ, Zwemvereniging AZ&PC De Futen, BuentingSport Amstelveen, Caravelas Negras Capoeira, Chung Do Kwan Zelfverdediging-en vechtkunst, Duikteam Nemo, Hockey vereniging HC AMVJ, Honk- en Softbalvereniging De Vliegende Hollanders, Karateclub SKVA, Karel Gietelink Judo, KLM Karateclub Genseikan, Korfbalvereniging Oranje-Nassau, Hockey vereniging MHC Amstelveen, Pilates Professional Amstelveen, Studio Capoeira Amstelveen, Tafeltennis vereniging TTV Amstelveen en Turnvereniging United Amstelveen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.