Opnieuw is de cursus ‘De zorg de Baas’ voor mantelzorgers gepland door de organisatie Mantelzorg & Meer (M&M). Die start op dinsdag 1 november en wordt op de dinsdagen 8, 15, 22 en 29 november voortgezet. De vijfdelige cursus wordt gratis, maar uitsluitend tijdens kantooruren (10.30 tot 12.30 uur) gegeven op het kantoor van de organisatie aan Bouwerij 4-d. Wie dan ook werken moet, heeft pech gehad.


Als mantelzorger zorg je intensief voor een naaste met een chronische ziekte, beperking, dementie of andere aandoening, zegt de organisatie.

Gezond

Die aandoening treft bijvoorbeeld een kind, vader of moeder, een ander familielid, een buurvrouw of goede vriend. Om alle gevallen is het van belang dat de mantelzorger zelf gezond blijft. Maar soms is het moeilijk de balans te bewaren en niet over grenzen te gaan. In deze cursus leer men stil te staan bij de eigen situatie en waar nodig veranderingen aan te brengen, zegt M&M.

Regio

Tijdens de cursus komen de volgende onderwerpen aan de orde: Stilstaan bij het zorgen; Omgaan met gevoelens; Draaglast / draagkracht; Hulp vragen; Anders leren denken; Communicatie en assertiviteit; Verlieservaringen bij mantelzorgers. Er zijn dus vijf wekelijkse bijeenkomsten voor mantelzorgers uit de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer, Uithoorn en Ouderkerk aan de Amstel. Meer informatie over deze cursus en aanmelding op de site van Mantelzorg & Meer. Men kan ook contact opnemen via 020-5127250, info@mantelzorgenmeer.nl of www.mantelzorgenmeer.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.