In de week van de eenzaamheid (van 29 september tot en met 6 oktober) zet naar zijn zeggen ook Specsavers in het Stadshart zich voor dat probleem in.

Samen met het Leger des Heils brengt Specsavers, voor het tweede jaar, weer eenzaamheid onder de aandacht van haar werknemers. In een video kunnen zij kennismaken met een ervaringsdeskundige en komen (aanvullende) tips aan bod, welke gebruikt kunnen worden bij het signaleren van eenzaamheid in de winkel.

 Eenzaam door slecht zicht

Medewerkers kunnen mensen bijvoorbeeld op weg helpen door ze bekend te maken met een buurthuiskamer van het Leger des Heils in de regio, een plek waar iedereen welkom is. “We merken in de winkel dat een verslechterd zicht of gehoor ook tot eenzaamheid kan leiden. We willen wel iets voor hen betekenen, maar het is niet altijd duidelijk hoe we dit het beste kunnen aanpakken. Daarom zijn deze tips vanuit het Leger des Heils heel waardevol,” zegt Ami Saris van Specsavers Amstelveen.

 46,6 procent

In 2020 gaf gemiddeld 46,6 procent van de bevolking van 18 jaar en ouder in Nederland aan eenzaam te zijn (bron: vzinfo.nl). Door Corona is dit aantal ongetwijfeld gestegen. In het kader van de Week tegen Eenzaamheid wil de keten eenzaamheid bespreekbaar maken in haar winkels. Winkelmedewerkers krijgen bijvoorbeeld tips om eenzaamheid te signaleren en mensen te helpen. Als startsein van de Week tegen Eenzaamheid organiseert Specsavers vandaag (28 september) samen met partner Leger des Heils een concert met artiest Shirma Rouse in de Kazerne in Almere. Het is ook te bekijken in de lokale buurthuiskamer Bij Bosshardt Amsterdam Centrum.

Concert met Shirma Rouse
Om de Week tegen Eenzaamheid af te trappen organiseren Specsavers en het Leger des Heils een intiem concert in de buurthuiskamer in Almere. Hier geeft zangeres Shirma Rouse een live optreden voor alle bezoekers en vrijwilligers van het Leger des Heils. Dit concert is georganiseerd vanuit de gedachte dat muziek verbindt. Bij het Leger des Heils weten ze als geen ander wat de impact van eenzaamheid is en de buurthuiskamers spelen een belangrijke rol in de bestrijding ervan. Het concert zal ook in de lokale buurthuiskamer Bij Bosshardt Amsterdam Centrum live gestreamd worden of later te bekijken zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.