Bedrijfsinvesteringszone (BIZ) Kostverlorenhof en de BIZ Amstelzijde, alsmede aan een winkelcentrum Westwijk en de ondernemersorganisatie WinWinWerkt heeft de gemeente gesubsidieerd. Het geld komt uit het Stimuleringsfonds Lokale Economie en vier hadden aanvragen ingediend.

Die hebben van B en W gehonoreerd. Het Stimuleringsfonds is er om bedrijven te helpen na de moeilijke coronaperiode te investeren in de lokale economie en de onderlinge samenwerking te verbeteren.

Kennis

Volgens wethouder Adam Elzakalai (Economische Zaken) zijn er nu twintig aanvragen beoordeeld en twaalf toegekend. Daarmee is €489.000 van het budget van €750.000 uitgekeerd. De cofinancieringsregel houdt in dat de gemeente een kwart van de investering draagt die ondernemers willen doen. “Samen met de ondernemers heeft de gemeente tot nu toe ruim €611.000 geïnvesteerd in de lokale economie”, zegt Elzakalai. Naast het Stimuleringsfonds investeert de gemeente ook in het kennisprogramma voor ondernemers Back on Track. Dat is volgens de wethouder zeer succesvol. Het is gericht op het “versterken van ondernemerscapaciteit, -vaardigheden en netwerkcontacten”. Elzakalai: “Inmiddels zijn al meer dan honderd ondernemers zijn op weg geholpen in deze toch moeilijke tijd. Het is ook goed dat de waardering van deelnemende ondernemers zo hoog is.”

Adviescommissie

Ondernemers met in Amstelveen gevestigde bedrijven kunnen gezamenlijk een voorstel indienen dat een bijdrage kan leveren aan de lokale economie. De subsidie loopt nog tot het einde van dit jaar en dan zal een evaluatie plaatsvinden. De aanvragen worden beoordeeld door een onafhankelijke Adviescommissie en de gemeentelijke afdeling Economische Zaken, Voorzien van advies van die twee wordt de aanvraag voorgelegd aan het College van B&W. Dar neemt dan een besluit over de subsidieaanvraag.

Goede initiatieven

“Het zijn vier goede nieuwe initiatieven die de lokale economie versterken”, meent Elzakalai. Volgens hem trekt het aantrekkelijker maken van de winkelcentra Kostverlorenhof en Westwijk en het horecagebied Amstelzijde, en daar ook gezamenlijk meer aan professionele promotie te doen, meer bezoekers uit de regio en krijgt de lokale economie een ‘boost’. WinWinWerkt wil ondernemers ondersteunen bij het vinden en binnenhalen van passende medewerkers. Die dienst zal worden aangeboden aan vijf Amstelveense bedrijven die getroffen zijn door de coronacrisis en diverse vacatures open hebben staan. Dit plan past goed in de huidige tijd waarin sprake is van grote krapte op de arbeidsmarkt, vindt de gemeente. “Veel ondernemers hebben te kampen met te weinig personeel en dat drukt op de bedrijfsvoering. En mogelijk kan deze dienst ook aan andere bedrijven in Amstelveen worden aangeboden. Een succesvolle invoering zal een goede bijdrage kunnen leveren aan de lokale economie”, zegt Elzakalai.

Meer informatie over het Stimuleringsfonds Lokale Economie is te vinden op www.amstelveen.nl/ondernemen.

1 REACTIE

  1. Zouden we nu eens als overheid wat minder geld steken in de horeca. Naar mijn idee heeft die bedrijfstak toch al een waterhoofd.
    En is het ook het eerste waar mensen op gaan bezuinigen als ze financieel knijp komen te zitten. En jammer genoeg moeten we daar wel op rekenen in de nabije toekomst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.