Dinsdag is bij Medisch Centrum Zonnestein de eerste beweegbank van Amstelveen officieel in gebruik genomen. Dat is één van de vijf locaties waar een beweegbank wordt geplaatst.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst, waarvoor de media zorgvuldig niet waren uitgenodigd, manifesteerden zich wel vertegenwoordigers van de samenwerkende organisaties die de beweegbank naar Amstelveen hebben gehaald, zegt de gemeente in een persbericht achteraf.

 Vitaal

Dat waren Jantien van Zanten-Ruys, Manager Team Samenleving Gemeenten Amstelveen/ Aalsmeer, directeur Ugur Pekdemir van de regionale Rabobank, divisiemanager commercie Casper van den Bergh ven zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid en directeur Heleen van Ketwich Verschuur van AmstelveenSport. Dat zegt eer reclame-persdericht van de gemeente.

Op de beweegbank kan men zitten om vervolgens de mogelijkheden van de bank te ontdekken. Zittend op of hangend of leunend op de beweegbank is het voor iedereen mogelijk oefeningen te doen die je fitter maken en vitaal houden.

Zorg en Rabo

Directeur Ugur Pekdemir van de Rabobank spreekt over ‘unieke samenwerking’ met zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid, gemeente en AmstelveenSport.

Pekdemir: “Sommige mensen die van A naar B willen, durven niet te lopen omdat de afstand als te lang wordt ervaren. Om die reden is er een beweegbank geplaatst tussen punt A en B zodat deze mensen wel kunnen wandelen, maar tussendoor even kunnen zitten.”

250 

Volgens divisiemanager commercie Casper van den Bergh bij Zorg en Zekerheid zorgt de bank voor sociale contacten tussen mensen en stimuleert die bewegen. In deze app vindt men naast individuele programma’s met meer dan 250 oefeningen ook een virtuele coach en motivator die mensen uitdaagt. Bewegen wordt op  laagdrempelig een laagdrempelige manier, noemt Pekdemir dat.
AmstelveenSport neemt de bank op in sport- en bewegingsprogramma. Buurtsportcoaches verzorgen wekelijks op alle locaties voor diverse doelgroepen, activiteiten met en bij de beweegbank.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.