De gemeente en Veilig Verkeer Nederland (VVN) inspecteren binnenkort vier routes van schoolgaande kinderen. Verkeerspunten langs de routes worden geschouwd op veiligheid. Op maandag 10 oktober wordt de eerste route gefietst.

“We hebben ouders opgeroepen melding te maken van eventuele knelpunten”, zegt wethouder Herbert Raat (Verkeer).

Waardevol

Naast reacties van ouders kwamen er ook reacties van andere inwoners. Dat is waardevol, volgens de wethouder. “Uit eerste hand hoor je dan waar men problemen ervaart. Nu gaan we zelf de routes fietsen met Veilig Verkeer Nederland.”

De eerste route wordt 10 oktober, samen met de ouders, is Westhove – Jane Adamslaan, omgeving Karel Eykmanschool – Westwijkplein De Triangel. “Ouders gaan me zodat we een goed beeld krijgen van waar zij zich zorgen over maken”, zegt Raat.

Andere routes zijn: Westwijk– Zwartepad – richting diverse scholen; Sportlaan rotonde – Van Heuven Goedhartlaan – Laan Rozenburg – OBS Michiel de Ruyter; Omgeving Startbaan, op weg naar HWC en Amstelveen College.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.