‘Better together in Amstelveen’ heet het symposium over eenzaamheid dat maandag 26 september (14.30 tot 17.00 uur) wordt gehouden in het Noorddamcentrum aan de Noorddammerweg 1. Daar is ook wethouder Marijn van Ballegooijen, die zegt iedereen er voor uit te nodigen. “Eenzaamheid bestrijd je beter samen.”

Dat het echt voor iedereen is, moet men intussen met een korrel zout nemen, maar de kring is wel uitgebreid. Het gaat om mensen die in het werk te maken heeft met eenzaamheid, meldt een persbericht.

Ondernemers

Dat zijn primair zorg- en welzijnsmedewerkers. “Maar ook vrijwilligers en ondernemers”, voegt Van Ballegooijen er aan toe. “Een kapper die hoort dat een klant niemand heeft om me te praten, of de bakker die ziet dat iemand altijd brood alleen voor zichzelf koopt. We willen hen graag betrekken en handvatten bieden om met ons het verschil te maken.”

Organisaties

Amstelveen kent intussen veel maatschappelijke organisaties die zich inzetten tegen eenzaamheid en verenigd in Better Together Amstelveen. Zie: www.bettertogetheramstelveen.com
Better Together Amstelveen bestaat uit: Mantelzorg en Meer, TEAM ED, Nationale Vereniging de Zonnebloem – Amstelveen, Stichting Future Face, Gemeente Amstelveen, Participe, Zonnehuisgroep Amstelland, Vrijwilligerscentrale Amstelland / Amstelveenvoorelkaar, Eigen Haard, Prezens onderdeel GGZ in Geest, Stadsdorp Elsrijk, Amstelland Zorg, Bibliotheek, Stadshartkerk / Geloven in Amstelveen, Alzheimer Nederland – Amstelland en Meerlanden en KBO.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden met onderstaande QR-code.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.