Volgens fractievoorzitter Ruud Kootker van Burgerbelangen Amstelveen is het de zwaarste sport: Beachvolleybal. Hij zei dat bij de opening door burgemeester Tjapko Poppens, toen de regen zaterdag even verstek liet gaan, bij een in een strand veranderd Stadsplein. Poppens verrichtte de opening van zowel de beach als de Nationale Sportweek door een bal over het volleybalnet te gooien.

Twee in het spel bedreven beachvolleybalcracks, onder wie Alexander Brouwer, sloegen vervolgens met de bal hun slag.

Dans

In het zand zakt men geregeld weg, volgens Kootker. Daardoor is beachvolleybal naar zijn mening een zware sport. De burgemeester moest met de opening overigens wachten tot kinderen die streetdance deden waren uitgedanst (foto boven).

Vlnr: Sportwethouder Herbert Raat, directeur Heleen van Ketwich Verschuur van AmstelveenSport en burgemeester Poppens bij de opening

6 REACTIES

  1. Geen foto van sportende kinderen maar natuurlijk wel van de onvermijdelijke bestuurders, want daar gaat het allemaal om.

    Het is een leuk evenement om naar te kijken, maar waarom altijd die verdomde dreunmuziek? Die maakt het voor de deelnemers en (schaarse) bezoekers niet leuker maar verziekt voor veel bewoners wel de zaterdag omdat je niet kan lezen, praten, muziek luisteren, tv kijken en zelfs niet dan maar gaan slapen.

  2. Zowel de foto als de keuze daarvoor door Johan Bos tonen de innige verwevenheid van lokaal bestuur met lokale media. Lokale democratie is dan kansloos.

  3. Die ‘arme kinderen’ hadden vandaag ondanks de regen reuze plezier met spelletjes in de zandbak.
    Zónder dreunmuziek!
    Die is nergens goed voor, behalve voor de ingehuurde Dj en zijn veel te zware versterkers en geluidboxen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.