De fractie van de lokale politieke partij Actief voor Amstelveen (AVA) is niet tevreden met de antwoorden die zij van B&W kreeg op schriftelijke vragen die medio augustus over de financiële pijn die door de energiecrisis en de inflatie wordt veroorzaakt. De fractie wil dat B&W met een steunpakket komen.

“Barre tijden”, vindt de fractie. “Inwoners en bedrijven hebben het moeilijk, levensbehoeften komen in het geding. Mensen komen in de kou te zitten en bedrijven moeten hun deuren sluiten.”

Niet opgeven

Volgens fractievoorzitter Michel Becker (foto) geeft de partij het niet zomaar op. Er volgen nu mondelinge vragen on de raadsvergadering van woensdag om te proberen de toezegging van het steunpakket alsnog van het college van B&W te krijgen.

Actief voor Amstelveen wil dat incidentele instrumenten worden toegezegd, zoals bijzondere bijstand en ruimer, c.q. eerder, inzetten van bijstand voor ondersteuning van ouderen, studenten en mensen met inkomens net boven het sociaal minimum. “Dit om te voorkomen dat deze groepen zich bij de Voedselbank moeten melden”, zegt de fractie.

Noodfonds

Ook wordt gevraagd een noodfonds op te richten voor noodlijdende inwoners met inkomens net boven het sociaal minimum, MKP en ZZP-ondernemers. Die zouden volgens de fractie op dat noodfonds een beroep moeten kunnen doen voor bijvoorbeeld een renteloze lening om hun energienota te betalen. Verder is Actief voor Amstelveen van plan woensdag het college uit te nodigen inwoners en noodlijdende bedrijven ruimhartig uitstel van betaling te verlenen van gemeentelijke belastingen. En er moet een tijdelijk crisisteam komen om met spoed binnenkomende hulpaanvragen af te handelen, vindt AVA.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.