Ten bate van herstel kruiswegschilderij uit de Sint Urbanuskerk Bovenkerk houdt de Stichting Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus in Museum JAN vrijdagavond 7 oktober (20.00 uur) een veiling. Kunstvoorwerpen die daar worden geveild zijn ter beschikking gesteld aan de stichting. 

Zoals bekend is in 2018 de monumentale Cuyperskerk door brand getroffen.

Aquarellen

Geveild worden onder andere aquarellen van landschappen, zoals van Amstelveen en omgeving, aquarellen met bloemen en abstract werk. Ook zijn er iconen in olieverf, enkele glas-in-lood tableaus, verschillende andere voorwerpen evenals een aantal ludieke kavels. Doel van deze veiling is het verkrijgen van financiële middelen voor de restauratie van de enig overgebleven statie, van de in totaal 14, waarvan de financiering nog niet rond is.

De veiling wordt geopend door directeur Marieke Uildriks van Museum JAN, gevolgd door een korte inleiding door mevrouw Jazzy de Groot, verantwoordelijk voor de restauratie van de kruiswegschilderijen van de hand van de Haarlemse kunstschilder Frans Loots (1863-1924).

De kavelbeschrijving van de veiling is te vinden op de website van de Stichting Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus, www.vriendenbovenkerkseurbanus. Wie interesse heeft voor de veiling kan het secretariaat van de stichting informeren door het zenden van een e-mail: vriendbov.urbanus@gmail.com

Alle aanwezigen ontvangen na aanmelding een veilingcatalogus.

Andere activiteiten

De veiling vormt een aftrap voor twee andere activiteiten en Museum JAN. Zaterdag 8 en zondag 9 oktober is het eerste weekeinde tot en met 26 november, met uitzondering van zaterdag 29 oktober, waarop schilderijenrestaurateur Jazzy de Groot aan statie nummer 14 “Jezus wordt in het graf” zal werken. Men kan De Groot dan aan het werk zien en vragen stellen over het restauratiewerk aan de door brand en bluswater beschadigde schildering.

Op de woensdagen 12 en 26 oktober houdt de Amstelveense grafisch ontwerper, fotograaf en schilder Dolf Middelhoff om 11.30 uur in het museum een lezing over de Haarlemse kunstschilder Frans Loots. Inloop vanaf 11.00 uur.

Voor toegang tot Museum JAN, Dorpstraat 50 in Amstelveen gelden de gangbare door het museum gehanteerde voorwaarden en openingstijden. Voor geregistreerde veilingbezoekers geldt op vrijdagavond 7 oktober een uitzondering.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.