Infrastructureel werk en de daarmee gepaard gaande verkeershinder blijven voorlopig de stad teisteren. De Burgemeester Colijnweg is tot en met begin november buiten de spits geregeld van een rijstrook ontdaan, wegens werk aan de A9. Maar dat is lang niet alle – en ook nog de minste – ellende. Het volledige programma van het werk aan de weg ziet er als volgt uit.

Het verkeer op de Burgemeester A. Colijnweg wordt door een verkeersregelaar om en om over de weg geleid als er een rijstrook dicht is. De verkeershinder is hierdoor naar verwachting beperkt, belooft de gemeente.

‘Bypass’

Voor een zogenaamde ‘bypass’ van de A9 is nodig ruimte te maken voor de bouw van de verdiepte ligging. Hiervoor worden de bruggen van de A9, over de Sierkade en Bleekerskade, uitgebreid. Naast de bestaande bruggen komen extra tijdelijke bruggen. Ter hoogte van de Bleekerskade worden ook damwanden geplaatst. Voor het inhijsen hiervan wordt het verkeer door een verkeersregelaar enkele keren stopgezet voor circa 10 minuten.

Afsluitingen Schildersbuurt

Tot en met vrijdag 12 september legt Liander in verschillende fases kabels en leidingen aan in de Schildersbuurt. De werkzaamheden vinden vooral op het voetpad plaats, maar tijdens de uitvoering wordt de rijbaan van de Gerard Doulaan, Adriaen van Ostadelaan of Govert Flincklaan afgesloten.

Afsluitingen Buitenveldertselaan

De ellende op het verlengde van de Benekluxbaan in Amsterdam duurt voort. Tot en met 16 oktober zijn de westelijke en oostelijke rijbaan tussen De Boelelaan en de A.J. Ernststraat inclusief de kruising van Buitenveldertselaan en A.J. Ernststraat afgesloten. Tijdens deze fase is de weg gestremd voor doorgaand autoverkeer dat de stad in en de stad uit gaat via de Buitenveldertselaan.

Afsluitingen voet- en fietspaden Oranjebaan (Noord)

Tot en met vrijdag 23 december zijn de voetpaden en de fietspaden langs de Oranjebaan (Noordzijde) tussen de Olympiadelaan en Beneluxbaan volledig afgesloten. (Brom)fietsers en voetgangers worden omgeleid via de Olympiadelaan – Marathonlaan – Camera Obscuralaan, of via Klaasje Zevenster – Camera Obscuralaan – Traviatastraat. Tegelijkertijd vervalt de bushalte (bus 171) aan de noordzijde Oranjebaan gedurende de gehele
uitvoeringsperiode. Er worden verkeersregelaars ingezet om in- en uitvoegend bouwverkeer te begeleiden.

Afsluiting Dr. Willem Dreesweg

Tot en met vrijdag 14 oktober is de Dr. Willem Dreesweg tussen de Gondel en aansluiting Brink afgesloten voor het verkeer. Verkeer wordt tijdens de gehele periode omgeleid via de Bovenkerkerweg – Beneluxbaan en Gondel. Verkeer vanuit de wijken wordt door middel van bebording de wijk uit geleid.

Afsluiting Schipholdijk

Tot en met eind december 2024, dus dit en de komende twee jaar, is de Schipholdijk ter hoogte van de onderdoorgang A9 afgesloten voor het verkeer. Gemotoriseerd verkeer (bewoners woonarken) wordt omgeleid via de Nieuwe Meerlaan en het fietspad ten noorden van het beheerskantoor van het Amsterdamse Bos. (Snor)fietsers en voetgangers worden via dezelfde routes omgeleid. In de Nieuwe Meerlaan zelf worden maatregelen getroffen om (snor)fietsers veilig te laten passeren.

Keizer Karelweg

Van maandag 12 september t/m vrijdag 16 september worden in het voet- en fietspad langs de Keizer Karelweg ter hoogte van de Soerlaan kabels en leidingen aangelegd. Tijdens de werkzaamheden wordt het voetpad en fietspad afgezet. Voetgangers en fietsers kunnen via de overzijde passeren.

Op de Keizer Karelweg wordt gedurende de uitvoeringsperiode de snelheid verlaagd naar 30 km/uur.

Afsluiting A9

In de nacht van zaterdag 24 september 23.00 uur tot en met zondag 25 september 05.00 uur zijn er op en rond de A9 verschillende werkzaamheden. Zo is de A9 vanaf knooppunt Holendrecht tot en met Amstelveen Stadshart deze nacht afgesloten in verband met het vervangen van een signaleringsportaal. Tegelijkertijd worden er onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd. Verkeer vanaf Holendrecht wordt omgeleid via de A2 en A10 of via de A2 en N522. Omdat de toerit richting Badhoevedorp bij de

Burgemeester Boerslaan ook is afgesloten, wordt verkeer in Amstelveen omgeleid via de Oranjebaan en Groen van Prinsterer-laan naar toerit 5 (Stadshart). In deze nacht is ook de toerit vanaf het Stadshart richting Holendrecht afgesloten in verband met onderhoud. Verkeer vanuit Amstelveen wordt omgeleid via de A9 richting Badhoevedorp en afrit en toerit A9-6 Aalsmeer.

Kijk voor actuele informatie over de werkzaamheden op:

www.amstelveen.nl/wegwerkzaamheden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.