De CDA-fractie in de gemeenteraad staat min of meer achter de mening van minister van Buitenlandse Zaken Wopke Hoekstra. “Goeie vraag”, zei CDA-fractievoorzitter prof. dr. Arjen Siegmann (foto) toen Amstelveenblog.nl hem er naar vroeg.

Hij ziet het net als een probleem van jaartallen maar als een probleem van competenties. Daarmee denkt hij anders dan D66, die vasthouden aan stikstofvermindering in 2030. En als voornaamste schuldigen wijzen zij boeren, van wie minimaal de helft van hun productie aan de wilgen moete worden gehangen.

Regels

In sommige regio’s moet 85% daarvan weg om in de ogen van de partij de natuur te redden. Hoekstra denkt dat een paar jaar meer dat ook kan, maar 2030 staat in het kabinetsakkoord en daar moet men van D66 aan vasthouden. Siegmann: “Als boeren 10-15 jaar lang hebben moet werken/investeren onder een stel regels die achteraf niet bleken te kloppen met de realiteit van natuurgebieden (en EU-regels), dan is dat het probleem. Kan de overheid wel goede regels stellen? Is ze betrouwbaar? Kan ze het nu wel?”

2 COMMENTS

  1. Het gaat niet om de dubbeldwarsgestreepte spitsmuis of dat ene zeldzame plantje. Het gaat ook om onze eigen gezondheid. Bedrijven van 20.000 varkens zijn gezond. Met overbemesting verarm je ook de bodem en daarmee ook het bedrijfskapitaal van de boeren zelf. Enz.

  2. Lekker belangrijk voor Amstelveen dat het CDA in Amstelveen met welgeteld 1 zetel achter het CDA landelijk staat. Het is tamelijk logisch dat lokale afdelingen staan achter de landelijke partij. Gaan we voortaan bij elk onderwep zo berichten of lokale afdelingen achter hun landelijke partijleiders staan bij heikele kwesties? Wat daar lokaal nieuwswaardig aan is, is mij een raadsel.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.