In samenwerking met NOC-NSF wordt Amstelveen ‘Host City’ tijdens de Nationale Sportweek (NSW), van 16 tot en met 25 september. Op vrijdag 16 september wordt in het Nationaal Tennis Centrum aan de Bovenkerkerweg een conferentie gehouden. Er zijn trouwens nog vier steden als ‘Host City’ aangemerkt.

AmstelveenSport vindt dat sport toegankelijk moet zijn voor alle Amstelveners. Het landelijke thema van de Sportweek is: ‘Sport doet iets met je’. Daar gaat ook de conferentie over.

Doelen

De gemeente onderschrijft het thema en is met NOC*NSF overeengekomen dat Amstelveen als één van de maximaal vijf host cities van de NSW zal fungeren.

Het sportbeleid van de gemeente is gericht op meer bewegen voor iedereen. Vitale sportverenigingen hebben volgens dat beleid een cruciale functie, maar daarnaast is het volgens haar ook belangrijk dat niet in verenigingsverband sportende Amstelveners te faciliteren met goede voorzieningen in de openbare ruimte en in sportaccommodaties.

Ook wil de gemeente fysieke en sociale drempels voor deelname aan sport wegnemen. Inwoners met een beperking moeten zo veel mogelijk kunnen deelnemen aan het reguliere sportaanbod. Voor inwoners met een laag inkomen wil de gemeente een eventuele financiële drempel wegnemen, zodat dat geen belemmering is om te gaan sporten. En inwoners moeten zich welkom en veilig voelen bij elke sportaanbieder in de stad. De rol van topsport als inspiratiebron is belangrijk.

Gaststad

Door middel van het hostcityschap krijgen deze lokale doelstellingen een boost. Zo wil Amstelveen onder meer een sportspullen en –kledingbank realiseren voor onze inwoners die hier behoefte aan hebben en de huidige pilot over LHBTI+ acceptatie binnen de sportverenigingen op Sportlaan West uitbreiden naar alle sportverenigingen binnen Amstelveen. Topsporters vanuit NOC*NSF geven Amstelveen hierin de nodige inspiratie.

De NSW wordt, net als andere jaren, georganiseerd door AmstelveenSport met de medewerking van de lokale sportorganisaties en de gemeente. In aanloop naar de NSW wordt intensief opgetrokken met NOC*NSF en de andere hostcities om de organisatie van het evenement goed op de (lokale) kaart te zetten. NOC*NSF voert in aanloop naar de NSW promotie voor dit evenement en de landelijke campagne ‘Sport doet iets met je’.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.