Deze maand organiseert het Cobra Museum weer een nieuwe editie van ‘Cobra Pakt Uit’. In samenwerking met andere culturele instellingen zijn er diverse activiteiten gelinkt aan de tentoonstelling Het andere verhaal, die is gewijd aan de Marokkaanse kunst.

Er is een literaire en muzikale Marokkaanse avond op woensdag 14 september om 19.00 uur. Die kost, inclusief de museumtoegang, € 16,50.

Poëzie
Een avond vol met poëzie, verhalen en muziek van artiesten met een Marokkaanse culturele achtergrond, zeggen het museum voor Moderne Kunst, P60, Boekhandel Libris Venstra en de Bibliotheek Amstelland. Deze avond treden dichter Nisrine Mbarki, schrijver Hassnae Bouazza en singer-songwriter Sheyma op. Het is de eerste editie van ‘Cross-Over’ en staat dus in het teken van de tentoonstelling Het andere verhaal.

Nieuwe generatie

Op vrijdag 16 september (15.30 uur) is er een gratis evenement, ook weer gewijd aan de Marokkaanse kunst. Het gaat over de nieuwe Nederlandse en Marokkaanse generatie. Gastsprekers zijn Salim Bayri, Sarah Amrani, Rebel Spirit en Chama Tahiri Ivorra. De vragen zijn wat deze jonge kunstenaars en culturele professionals inspireert en hoe zij zich verhouden zich hun culturele identiteit. Deze nieuwe generatie kunstenaars laat haar licht schijnen op de thema’s die aan bod komen.

Instaprondleidingen

Van vrijdag 16 tot en met zondag 18 september kan men elke dag om 14.00 en 15.00 uur en gratis rondleiding krijgen (exclusief museumtoegang). Tijdens de rondleiding van ongeveer een half uur worden deelnemers meegenomen in de verhalen achter de kunstwerken van de tentoonstelling. Voor het eerst in Nederland worden meer dan 50 Marokkaanse kunstenaars bij elkaar gebracht om een beeld te geven van de ontwikkeling van de Marokkaanse moderne kunst vanaf de onafhankelijkheid in 1956 tot nu.

Kinderrondleiding

Zondag 18 september is er om 11.30 uur een gratis rondleiding voor kinderen. De rondleiding is wel gratis, maar de toegang tot het museum met wel worden betaald. Terwijl de ouders zelf het museum verkennen, leren de kinderen meer over Marokkaanse kunst en de makers. Aansluitend is het mogelijk om zelf de handen uit de mouwen te steken en iets moois te komen maken in het atelier van het museum. De kinderrondleiding kent geen leeftijdsgrens en heeft plek voor vijftien kinderen. Voor opgave mailen naar activiteiten@cobra-museum.nl.

Meer informatie over Cobra Pakt Uit! en kaartverkoop is te vinden op www.cobra-museum.nl/te-doen/activiteiten/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.